Artikel top billede

Direktør Jakob Willer fra Telekommunikationsindustrien mener, at det er uhørt, at politikere fremsætter trusler mod telebranchen. Foto: Torben Klint.

Telebranchen går amok over trusler fra it-ordfører

It-ordfører truer med at forbyde teleselskaber retten til at bruge luftfrekvenser til mobiltelefoni. Det udløser hårde ord fra telebranchen og får politikere til at rejse §20-spørgsmål.

Læs mere:
Telefirmaer skal tvinges til nødløsning efter Skyline-krak


Ole Sohn undsiger S-politiker i debat om mobildækning

Kritikken hagler ned over Socialdemokraternes it-ordfører, Trine Bramsen, efter at hun forleden langede ud efter teleselskaberne og varslede store ændringer i markedsføringsloven.

Trine Bramsens udtalelser faldt i en artikel, der advarer forbrugerne mod en ny "mekanisme", hvor forbrugere bliver ledt til at tro, at de bundet til et teleselskab i længere tid, end teleselskabet har krav på.

"Vi kommer inden for et par uger med et udspil på området, for det er fuldstændig uacceptabelt og bekræfter bare, at teleselskaberne er skruppelløse og gør præcis, hvad der passer dem," lød det i Søndagsavisen fra Trine Bramsen.

"Måske skal de slet ikke have lov til at reklamere længere, hvis de bryder loven. Måske skal de slet ikke have lov til at bruge vores luftfrekvenser til mobiltelefoni, hvis de ikke begynder at opføre sig ordentligt," er ordføreren citeret for at sige i den hustandsomdelte Søndagsavisen.

Telebranchen på barrikaderne

Disse udtalelser får nu brancheforeningen Telekommunikationsindustrien i Danmark til at tage bladet fra munden.

Her mener direktør Jakob Willer, at udtalelserne fra Socialdemokraternes it-ordfører er decideret skadelige for branchen.

"Det er et skoleeksempel på, hvordan man fra politisk side på et løst grundlag skyder løs på telebranchen og truer med alverdens politiske indgreb. Det er med til at fastholde telebranchen i en situation med et dårligt image," siger han.

Trine Bramsens udtalelser har også vakt opsigt på gangene på Christiansborg, hvor Venstres tele-ordfører, Torsten Schack, nu i et såkaldt §20-spørgsmål afkræver Erhvervsminister Ole Sohn (SF) svar på følgende spørgsmål:

"Er det udtryk for regeringens politik at lægge begrænsninger på anvendelsen af de frekvensressourcer, som selskaberne i dag har tilladelse til at anvende, såfremt markedsføringsreglerne overtrædes, jf. interview med Trine Bramsen i Søndagsavisen uge 22?"

Forvirring om regeringslinjen

Det er ikke første gang, at it-ordførerens udtalelser udløser forvirring.

I modsætning til regeringens linje meldte hun sig i foråret parat til at løse problemer med dårlig mobildækning i yderområderne ved hjælp af lovgivning.

Jakob Willer kalder den seneste politiske udmelding i gratisavisen for ganske uhørt, da den skævvrider billedet af branchens rolle i samfundet.

"Jeg synes, man fra politisk side burde fokusere noget mere på den værdi, branchen skaber, og hvordan man gør det attraktivt at investere. I stedet for bliver det til et hundeslagsmål om forbrugerne. Der er brug for, at man fra politisk side løfter branchen i stedet for at trampe på den," siger han til Computerworld.

En branche med et imageproblem

Jakob Willer vil da heller ikke afvise, at branchen har reelle imageproblemer.

"Jeg er med på, at vi har nogle udfordringer, og vi er i fuld gang med en række tiltag for at forbedre vores image. Men når politikere bruger os som boksebold, er det altså svært at komme videre."

"Men samtidig bør man erkende, at i et konkurrencepræget marked, hvor telepriser bliver afhængige af, hvor meget mælk du drikker, og hvor meget benzin du køber, er det altså svært at gøre det gennemskueligt for forbrugerne. Det er bagsiden af medaljen ved den voldsomme konkurrence."

Telekommunikationsindustrien har selv valgt at sætte branchens image i højsædet, når foreningens årsdag bliver afholdt senere i dag. Her er blandt andet Forbrugerombudsmanden inviteret til at tale.

For blot to år siden, viste en forbrugerundersøgelse, at danskerne har mere tillid til brugtvognsforhandlere end til telebranchen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.