Artikel top billede

Her er den centrale opsigelse fra ansat

Dette brev fra ansat er central i et opgør om 100 millioner kroner mellem landets to største banker og flere fremtrædende bestyrelsesmedlemmer.

En morgen møder finansdirektør Henning Bech hos Memory Card Technology på arbejde og tjekker udskrifter fra it-systemet.

Værdien af nogle varer på lageret er justeret op med 25 procent. Opskrivningen gør i et hug Memory Card Technology 20-25 millioner kroner mere værd.

Finansdirektøren, der kun har været i selskabet i tre måneder og er nummer tre i hierkiet, skriver omgående en mail til den administrerende direktør, John Trolle.

Talknuseren kan simpelthen ikke stå inde for opskrivningen. Han skriver ligeud i mailen, at opskrivningen er "helt umulig".

John Trolle, der i øvrigt tidligere i den korte ansættelsestid, har måttet kalde finandirektøren i enrum, er "skuffet over, at han ikke ville acceptere opskrivningen".

Derfor bliver de to enige om, at finansdirektøren skal gå hjem. Allerede næste dag møder finansdirektøren op med sin opsigelse og afleverer den personligt til John Trolle.

Inden der er gået yderligere 24 timer sender den nu fratrædende finansdirektør også et brev til selskabets bestyrelsesformand.

Brevet til bestyrelsesformand

I brevet, som fremgår af en dom imod John Trolle, står:

"Kære Kjeld. Jeg skriver til dig fordi du spillede en væsentlig rolle ved min ansættelse i Memory Card Technology, samt fordi du i din egenskab af bestyrelsesformand for Memory Card Technology vil være interesseret i, hvorfor CFO-en pludselig fratræder.

Baggrunden for min opsigelse er produktet af tre faktorer:

...

1. Værdiansættelse: Vi havde konstateret en meget stor optællingsdifference på råvarelageret på i alt 32 mio kr., og John insisterede på at "drukne" denne ved opskrive værdien på alle emner (undtagen visse chips) med 25 % over én kam. En sådan opskrivning ville efter min bedste vurdering være helt uholdbar i relation til såvel de generelt accepterede regnskabs-principper som MCTs egne, trykte regnskabsprincipper; være i direkte modstrid med det reelle: at vi i stedet burde nedskrive værdien med et millionbeløb, hvis vi skulle leve op til egne, trykte regnskabsprincipper og "nedskrive til nettorealisationsværdien, hvis denne er lavere".

2. Tilidsbrud: I diskussionerne omkring ovenstående oplevede jeg, at vi aftalte ét, og at John så ivarksatte noget andet.

3. Nasdaq: Hvis ovenstående giver anledning til dårlige regnskabsreslutater efter Nasdaq-noteringen, kan der blive tale om sagsanlæg mod hele ledelsen.

Det er vigtigt for mig at understrege, at jeg ikke har ønsket at optræde som "duksedreng" i makkerskabet med John. Da vi startede Nasdaq-projektet identificerede John og jeg tre "knotter i kakkelovnen", som vi skulle have elimineret, da de ellers havde potentiale til at udvikle sig til "showstoppere".
De tre knotter var 1) Store, urealiserede valutakurstab på terminsforretninger, 2) likviditetsmangel samt 3) ovennævnte optællingsdifference.

De to første "knotter" lykkes det os at få nedkæmpet i fin stil - kon-struktivt, kreativt og forsvarbart. Men det lykkes os altså ikke at blive enige om en forsvarlig metode til nedkæmpning af den tredje "knot".

Derfor valgte jeg at "tage mit gode tøj og gå". Jeg skylder dig stadig tak for tilliden i din anbefaling af mig til John, og jeg mener helt bestemt, at jeg med opsigelsen - og denne redegørelse - ikke har svigtet din tillid - snarere tværtimod.

..."

Læs hvordan bestyrelsesformanden, der altså nu sammen med en stribe andre aktører, afkræves 100 millioner kroner af konkursboet, handlede på brevet.

Læs også: Hemmelige bankpapirer spøger i it-opgør

Vupti: Danske it-varer for 4 mia flyttet over natten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.