Artikel top billede

Disse seks kompetencer gør dig til den perfekte it-chef

Fremtidens CIO skal kunne lidt af hvert. Her er de seks grundlæggende kompetencer, du skal besidde for at få succes som it-chef.

CIO Executive Council, der består af flere hundrede top-CIO'er fra hele verden, har forsøgt at svare på, hvordan man bliver en konkurrencedygtig og succesfuld CIO.

Hvilke kompetencer er det, man skal besidde som en fremtidens CIO?

Svarene findes i en artikel hos vores kolleger på det amerikanske CIO.com og er delt ind i seks overordnede kategorier:

1) It er overalt - og skal bare fungere

Det første punkt på listen er måske også det mest åbenlyse:
Da enhver moderne moderne virksomhed er afhængig af it, må den vigtigste opgave for CIO'en fortsat være at sikre, at driften fungerer, og at nedetiden minimeres.

It skal bruges til at øge effektiviteten i virksomheden og til at mindske omkostningerne. Det er CIO'ens opgave at sikre, at det sker.

2) CIO'er lærer og vokser altid

Man skal som CIO være åben for altid at lære nye ting. Du skal kende til de nye trends, og det er ekstra vigtigt inden for it, da vores branche og teknologierne ændrer sig ekstremt hurtigt.

I det budskab ligger også erkendelsen af, at en uddannelse altid kun er udgangspunktet; du er nødt til hele tiden at blive endnu klogere, både i forhold til teknologier og i forhold til det at drive en forretning.

3) Du skal netværke og skabe forbindelser

CIO.com skriver, at det er helt essentielt, at man kan etablere og fastholde gode forbindelser. Det gælder både dine interne samarbejdspartnere og de eksterne leverandører.

Du skal kunne kommunikere og artikulere og den vej rundt påvirke folk - og det gælder både dem, der er over og under dig i hierarkiet.

Du skal opbygge gode relationer, fordi de i høj grad også kan være afgørende, når it pludselig fejler.

Dette skal du også mestre

4) Du skal kende din virksomhed og din branche

Det er ikke nok at vide alt om it. Du skal også vide, hvordan teknologien passer ind i den virksomhed og den industri, du er en del af.

Forstå forretningens problemstillinger, og hvad målene er, og så vil du også kunne se, hvordan teknologien kan anvendes, lyder det på CIO.com.

Den succesfulde CIO hopper ikke med på nye it-trends, før der er en klar business case, der retfærdiggør investeringen.

5) Du skal kunne overbevise andre

Punkt fem på listen går på, at du som CIO skal kunne overbevise andre om det fornuftige i dine idéer.

Hvilken værdi giver det konkrete projekt, og hvordan får du andre folk, afdelinger og leverandører til at hjælpe til med at nå målet?

6) Find frem til talenterne

Endelig skal fremtidens CIO være god til at spotte talenter og hjælpe med at udvikle dem.

Dit hold af medarbejdere er helt afgørende for din egen succes, da du umuligt kan vide alt og mestre alt selv, skriver CIO.com.

Danmarks bedste CIO

Her på Computerworld kan du i den kommende tid møde de fem nominerede CIO'er til titlen som Årets CIO i Danmark.

- Henrik Amsinck, CIO i Lego.

- Jens Hartmann, CIO Grundfos.

- Per Kjersgaard Rasmussen, CIO i ATP.

- Anders Skovgaard, CIO i Coloplast.

- Mark Scotland, CIO i Damco.

Årets CIO i kåres den 6. juni på Den Blå Planet i Kastrup. Det er Computerworld, IDC, SAS Institute og Dansk IT, der står bag prisuddelingen.

Læs også:

Årets CIO 2013: Her er Danmarks fem bedste CIO'er
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.