Artikel top billede

It-gigant: Her er den sikre vej direkte ud i it-kaos

Dine medarbejdere er mobile og stiller sig ikke bare tilfredse med en enkel arbejdscomputer - så lad nu være med at tro at du bare kan kigge den anden vej.

Der er først og fremmest mange gevinster ved at implementere en velfungerende BYOD-strategi - men det væsentlige er at håndtere BYOD, for ellers kan det går grueligt galt. 

"Hvis du bare kigger den anden vej og lader vær med at tage hånd om de bølger af devices, der skyller ind over virksomheden - så ender du med et fuldstændigt kaos," pointerer Sheila Jordan vicepræcident for kommunikations- og samarbejds-it i Cisco. 

Hun har stået i spidsen for den BYOD-strategi, der skal sørge for de rigtige rammer for de mere end 60.000 medarbejdere, Cisco har på lønningslisten.

Reaktive vs. proaktive

Ifølge vicepræcidenten i Cisco handler det om at være på forkant i stedet for at skulle reagere på de ændringer, der uden tvivl kommer.

"Medarbejderne komme ind i virksomhederne i dag med en forventning om at kunne bruge deres egne devices proffesionelt. Det kan medføre at it-afdelingerne bliver reaktive i stedet for proaktive," siger Sheila Jordan.

Dert handler nemlig om at sætte sig ned fra start og få lagt en god og sammenhængende plan ellers ender du ud i en fragmenteret virksomhed.

"Det handler om at tænke alle aspekter ind, hvad tillader du, eller hvad tillader du ikke? Du bliver nødt til at tænke det ind mere holistisk, for ellers kommer det bare ind i små stykker, og så ender du ud med en arkitektur, der ikke tage højde for det samlede billede - men er kompleks og begrænset," siger hun.

Der var ifølge Sheila Jordan omkring 120.000 virksomheds-laptops og lidt over 60.000 tablet eller mobiletelefoner registreret til Ciscos interne netværk i februar 2013.

Strømmede ind med nye devices

Det antal begyndte for alvor at stige, da man gjorde det muligt for folk selv at købe og vælge mellem flere modeller.

"Vi startede vores projekt for omkring fire et halvt år siden. Det tog omkring et år før politikkerne havde bundfalder sig rigtigt i virksomheden, og kort efter udvidede med købselv samt at kunne vælge mellem Blackberry, iPhone og Android," siger Sheila Jordan og tilføjer:

"Det var netop på det tidspunkt, hvor medarbejderne frit kunne vælge mellem modellerne, at det virkelig tog fart."

Sådan ser den simple tretrinsraket ud

Planlægningen af Ciscos BYOD-strategi kan i princippet deles op i tre dele.

Først handlede det om at få de basale ting på plads.

"Du skal være klar til det ud fra et sikkerheds-, netværks- og arkitektur-synspunkt. Hvad mangler vi for at unstøtte det samlede billede," siger Sheila Jordan og fortsætter:

"Når du har det på plads, handler det om politikken. Hvad skal der tillades, og hvilke forbehold og regler skal der være - og hvordan får du dem kommunikeret ud i et klart sprog i virksomheden."

Når de to områder er plads, er den sidste del egentlig bare at eksekvere og få rullet det ud.

Det handler således om at sætte sig ned og få styr på rammerne og plannerne inden det overrumpler én.

"Du skal omfagne det, for det kommer til at ske lige meget hvad. Så du bliver nødt til at beslutte, hvad der er den rigtige strategi for din virksomhed - det er bare med at komme i gang," slutter hun af.

Læs også:
Top-CIO: Derfor må ansatte ikke anvende private gadgets her

Sådan får du styr på kritisk data på ansattes private devices
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere