Artikel top billede

It-gigant: Her er den sikre vej direkte ud i it-kaos

Dine medarbejdere er mobile og stiller sig ikke bare tilfredse med en enkel arbejdscomputer - så lad nu være med at tro at du bare kan kigge den anden vej.

Der er først og fremmest mange gevinster ved at implementere en velfungerende BYOD-strategi - men det væsentlige er at håndtere BYOD, for ellers kan det går grueligt galt. 

"Hvis du bare kigger den anden vej og lader vær med at tage hånd om de bølger af devices, der skyller ind over virksomheden - så ender du med et fuldstændigt kaos," pointerer Sheila Jordan vicepræcident for kommunikations- og samarbejds-it i Cisco. 

Hun har stået i spidsen for den BYOD-strategi, der skal sørge for de rigtige rammer for de mere end 60.000 medarbejdere, Cisco har på lønningslisten.

Reaktive vs. proaktive

Ifølge vicepræcidenten i Cisco handler det om at være på forkant i stedet for at skulle reagere på de ændringer, der uden tvivl kommer.

"Medarbejderne komme ind i virksomhederne i dag med en forventning om at kunne bruge deres egne devices proffesionelt. Det kan medføre at it-afdelingerne bliver reaktive i stedet for proaktive," siger Sheila Jordan.

Dert handler nemlig om at sætte sig ned fra start og få lagt en god og sammenhængende plan ellers ender du ud i en fragmenteret virksomhed.

"Det handler om at tænke alle aspekter ind, hvad tillader du, eller hvad tillader du ikke? Du bliver nødt til at tænke det ind mere holistisk, for ellers kommer det bare ind i små stykker, og så ender du ud med en arkitektur, der ikke tage højde for det samlede billede - men er kompleks og begrænset," siger hun.

Der var ifølge Sheila Jordan omkring 120.000 virksomheds-laptops og lidt over 60.000 tablet eller mobiletelefoner registreret til Ciscos interne netværk i februar 2013.

Strømmede ind med nye devices

Det antal begyndte for alvor at stige, da man gjorde det muligt for folk selv at købe og vælge mellem flere modeller.

"Vi startede vores projekt for omkring fire et halvt år siden. Det tog omkring et år før politikkerne havde bundfalder sig rigtigt i virksomheden, og kort efter udvidede med købselv samt at kunne vælge mellem Blackberry, iPhone og Android," siger Sheila Jordan og tilføjer:

"Det var netop på det tidspunkt, hvor medarbejderne frit kunne vælge mellem modellerne, at det virkelig tog fart."

Sådan ser den simple tretrinsraket ud

Planlægningen af Ciscos BYOD-strategi kan i princippet deles op i tre dele.

Først handlede det om at få de basale ting på plads.

"Du skal være klar til det ud fra et sikkerheds-, netværks- og arkitektur-synspunkt. Hvad mangler vi for at unstøtte det samlede billede," siger Sheila Jordan og fortsætter:

"Når du har det på plads, handler det om politikken. Hvad skal der tillades, og hvilke forbehold og regler skal der være - og hvordan får du dem kommunikeret ud i et klart sprog i virksomheden."

Når de to områder er plads, er den sidste del egentlig bare at eksekvere og få rullet det ud.

Det handler således om at sætte sig ned og få styr på rammerne og plannerne inden det overrumpler én.

"Du skal omfagne det, for det kommer til at ske lige meget hvad. Så du bliver nødt til at beslutte, hvad der er den rigtige strategi for din virksomhed - det er bare med at komme i gang," slutter hun af.

Læs også:
Top-CIO: Derfor må ansatte ikke anvende private gadgets her

Sådan får du styr på kritisk data på ansattes private devices
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.