Artikel top billede

Ny ide fjerner irriterende støj mellem mobile netværk

Med ny ide kan forskere reducere irriterende interferens mellem trådløse teknologier.

Forskere på universitetet i amerikanske Michigan har opfundet en helt ny metode, der kan fjerne den irriterende støj og interferens mellem Wi-Fi og andre netværk, som ofte plager brugerne.

Wi-Fi deler frekvens-bånd med de ligeledes trådløse teknologier Bluetooth og ZigBee.

Det betyder, at signaler fra de tre teknologier ofte skal kappes om den samme plads.

Ifølge forskerne er det svært at undgå støj på linien, fordi de tre teknologier ikke er i stand til at signalere deres tilstedeværelse.

Da teknologierne dermed er usynlige for hinanden, kan de i sagens natur ikke give plads til hinanden i spekteret, hvilket kan føre til langsommere netværk eller klumper i signalet, der kan afbrydes.

Hertil kommer, at også de forskellige generationer af Wi-Fi kan have svært ved at koordinere signaler.

Med den nye såkaldte GapSense-løsning - udviklet af professor Kang Shin og Xinyu Zhang - sender teknologierne imidlertid signaler til hinanden.

Det sker med et helt ny kommunikations-metode, hvor der sendes serier af adskilte energi-pulseringer afsted.

Hullerne imellem serierne kan anvendes til at adskille de forskellige besked-typer fra hinanden - for eksempel beskeden om at vente med at transmittere, til der er plads.

De to forskere - der har søgt patent på teknologien - har testet systemet flere gange - blandt andet i et simuleret kontor-miljø med en kollisionsrate på 45 procent mellem ZigBee og Wi-Fi.

Med den nye teknologi blev kollisionsraten sænket til blot otte procent, hedder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.