Artikel top billede

Disse nye opgaver havner på dit bord med cloud

Cloud computing vinder frem i de danske virksomheder. Men giver det rent mere tid til at fokusere på kerneforretningen?

Stadig flere it-chefer vælger at satse på cloud-løsninger.
 
Eksempelvis venter IDC gennemsnitlige SaaS-vækstrater på cirka 24 procent om året på CRM-markedet mod en vækst på seks procent på det overordnede marked for CRM.

Forklaringen er blandt andet et ønske om i højere grad at kunne koncentrere sig om virksomhedens kerneforretning, og at man nemmere kan skalere op og ned i antallet af brugere med en cloud-løsning.

Men skiftet til skyen er ikke uden udfordringer. I et blogindlæg skriver Ron Tolido, der er CTO for Application Services hos Capgemini, at cloud for CIO'erne handler om at få mere tid til de strategiske aktiviteter, der kan øge omsætningen.

Håndteringen af cloud-løsningerne viser sig imidlertid at optage mere tid, end mange CIO'er havde regnet med, mener han.  

"At få skabt en modstandsdygtig cloud-infrastruktur, håndtere initiativer til cloud-sikkerhed, SLA'er, integrations-udfordringer og forskelligartede cloud-applikationer, mens man samtidig skal leve op til stramme it-projekt-tidsplaner, kræver alt sammen en hel del tid og energi."

"Det ironiske er, at til trods for potentialet i teknologien, så finder mange CIO'er, at de har for travlt med at håndtere skyen, til at de rent faktisk kan håndtere forretningen," lyder det fra Ron Tolido.

En ny type CIO

Capgemini-CTO'en mener, at disse udfordringer er med til at redefinere CIO-rollen, så man i stigende grad kan tale om Chief Digital Officers - CDO'er.

"CDO'er fokuserer på, hvordan teknologi kan transformere måden, som deres virksomheder laver forretning på og booste væksten via forbedret kunde- og stakeholder-engagement.

"Traditionelle CIO'er tænker derimod først og fremmest på, hvordan teknologi skal håndteres internt i virksomheden - en indefra-ud tilgang."

Ron Tolido nævner et konkret eksempel med Startbucks, der både har en CDO og en CIO, der så kan supplere hinanden ved at tage sig af de forskellige opgaver, mens man hos Bestbuy kører med både en CIO, CDO og en onlineansvarlig for at kunne adressere behov både inden for it og digitalisering.

Han tilføjer, at Gartner har vurderet, at 25 procent af virksomhederne i 2015 vil have en CDO.

"I den hurtigt udviklende verden af cloud-løsninger må CIO'en beslutte sig for, hvilken type CIO, man ønsker at være," skriver han.

Læs også:

Cloud computing: Sådan fungerer det

Trin for trin: Sådan migrerer du til en cloud-løsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.