Topnyhed:Nana Bule forlader Microsoft: Her er den nye direktør for Microsoft Danmark

Artikel top billede

Disse nye opgaver havner på dit bord med cloud

Cloud computing vinder frem i de danske virksomheder. Men giver det rent mere tid til at fokusere på kerneforretningen?

Stadig flere it-chefer vælger at satse på cloud-løsninger.
 
Eksempelvis venter IDC gennemsnitlige SaaS-vækstrater på cirka 24 procent om året på CRM-markedet mod en vækst på seks procent på det overordnede marked for CRM.

Forklaringen er blandt andet et ønske om i højere grad at kunne koncentrere sig om virksomhedens kerneforretning, og at man nemmere kan skalere op og ned i antallet af brugere med en cloud-løsning.

Men skiftet til skyen er ikke uden udfordringer. I et blogindlæg skriver Ron Tolido, der er CTO for Application Services hos Capgemini, at cloud for CIO'erne handler om at få mere tid til de strategiske aktiviteter, der kan øge omsætningen.

Håndteringen af cloud-løsningerne viser sig imidlertid at optage mere tid, end mange CIO'er havde regnet med, mener han.  

"At få skabt en modstandsdygtig cloud-infrastruktur, håndtere initiativer til cloud-sikkerhed, SLA'er, integrations-udfordringer og forskelligartede cloud-applikationer, mens man samtidig skal leve op til stramme it-projekt-tidsplaner, kræver alt sammen en hel del tid og energi."

"Det ironiske er, at til trods for potentialet i teknologien, så finder mange CIO'er, at de har for travlt med at håndtere skyen, til at de rent faktisk kan håndtere forretningen," lyder det fra Ron Tolido.

En ny type CIO

Capgemini-CTO'en mener, at disse udfordringer er med til at redefinere CIO-rollen, så man i stigende grad kan tale om Chief Digital Officers - CDO'er.

"CDO'er fokuserer på, hvordan teknologi kan transformere måden, som deres virksomheder laver forretning på og booste væksten via forbedret kunde- og stakeholder-engagement.

"Traditionelle CIO'er tænker derimod først og fremmest på, hvordan teknologi skal håndteres internt i virksomheden - en indefra-ud tilgang."

Ron Tolido nævner et konkret eksempel med Startbucks, der både har en CDO og en CIO, der så kan supplere hinanden ved at tage sig af de forskellige opgaver, mens man hos Bestbuy kører med både en CIO, CDO og en onlineansvarlig for at kunne adressere behov både inden for it og digitalisering.

Han tilføjer, at Gartner har vurderet, at 25 procent af virksomhederne i 2015 vil have en CDO.

"I den hurtigt udviklende verden af cloud-løsninger må CIO'en beslutte sig for, hvilken type CIO, man ønsker at være," skriver han.

Læs også:

Cloud computing: Sådan fungerer det

Trin for trin: Sådan migrerer du til en cloud-løsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere