Artikel top billede

Kendt hacker advarer: Danske netbanker fyldt med huller - her er de

Udenlandsk hackergruppering påstår, at en af Danmarks største leverandører af netbanksløsninger har så alvorlige huller, at det er muligt at skaffe sig adgang til vitale oplysninger om virksomhedens kunder.

Gennem en video på youtube fortæller den udenlandske hackergruppering WeedHead Hackers og Anon Rogues, at der er fundet alvorlige sikkerhedshuller hos Skandinavisk Data Center (SDC), der er en af Danmarks største leverandører af netbanksløsninger.

"Vi har mulighed for at hacke siden og trække filer og informationer ud fra webserveren," fortæller JointHead fra gruppen WeedHead Hackers til Computerworld.

Det drejer sig om sårbarheder i portalbank.dk, der benyttes som netbanksløsning af 42 ud af 138 SDC kunder.

Det har fået SDC til at undersøge systemet nærmere, men virksomheden kan ikke selv finde de påståede sårbarheder.

Det er tidligere dokumenteret, hvordan selvsamme hackergruppering fremskaffede personlige oplysninger omkring den 15-årige dreng, der siden erkendte at stå bag DDoS-angrebet på hjemmesider hos Kommunernes Landsforening. Det kan du læse mere om her.

Hacker: Vi kan trække al information ud
Ifølge JointHead skulle det være muligt at udnytte tre sårbarheder, der gør det muligt for udefrakommende at trække information ud af det system, som holder portalbank.dk kørende.

"I første omgang troede jeg kun, at der var ét hul, men vi har fundet tre huller," skriver JointHead til Computerworld.

Det drejer sig om såkaldte SQL injection sårbarheder, som skulle kunne udnyttes.

"Vi kan potentielt trække data ud om bankernes kunder. I øvrigt kan vi også trække detaljeret information ud omkring netbankens forbindelse til NemID-databasen," skriver JointHead.

Under interviewet med JointHead lukkede SDC's firewall pludselig ned for den udenlandske hacker.

"Det er deres firewall, den tror, at portalbank.dk er blevet hijacked," skriver JointHead.

Ifølge JointHead ser portalbank.dk sådan ud, når firewallen lukker ned.

Du kan læse SDC's reaktion på beskyldningerne her: Direktør efter hacker-advarsel: Vores data er sikre

Læs også:
Udenlandsk top-hacker: Jeg meldte 15-årig KL-angriber til politiet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere