Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Udenlandsk top-hacker: Jeg meldte 15-årig KL-angriber til politiet

Interview: Udenlandsk tophacker førte Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi til anholdelsen af den 15-årige dreng, der stod bag DDoS-angreb på Kommunernes Landsforening. Se hvorfor her.

Interview: Sent onsdag den 17. april kontaktede hackeren JointHead fra gruppen WeedHead Hackers Computerworld.

Her fortæller hackeren, der ifølge eget udsagn er fra udlandet, hvorfor gruppen har fremskaffet informationer om den danske DDoS-angriber, der mandag den 8. april udførte et angreb på to hjemmesider fra Kommunernes Landsforening (KL).

Information som ifølge JointHead er sendt til Rigspolitiet, og som angiveligt har ført til anholdelsen af en 15-årige dreng, der har erkendt at stå bag DDoS-angrebet mod hjemmesiderne kl.dk og meretidsammen.dk.

JointHead har fremvist e-mailens afsendelses tidspunkt, emne og indhold til Computerworld.

Det er dog ikke muligt at kontrollere JointHead's sande identitet.


Ifølge JointHead har gruppen fremskaffet og videresendt oplysningerne om den 15-årige, fordi gruppen ikke kan acceptere de angreb, som er blevet udført.

"Vi fulgte de danske medier og kunne læse, at danske grupper lavede DDoS-angreb på blandt andet kl.dk og meretidsammen.dk, og at det samtidig skulle være sket under dække af Anonymous-navnet," skriver JointHead og fortsætter:

"Det blev vi sure over, mest fordi de brugte Anonymous-navnet til at udføre en så dårlig operation med."

Ifølge JointHead er WeedHead Hackers ikke selv en del af Anonymous-netværket, men gruppen samarbejder med en gruppe kaldet Anon Rogues, der er tilmeldt under Anonymous-fanerne.

"Anonymous er ikke til for at lægge navn til amatør agtige DDoS-angreb. Derfor besluttede vi at give de danske grupper en lærestreg."

Gennem Operation Undercover arbejder WeedHead Hackers og Anon Rogues nu forsat på doxe, eller på almindeligt dansk, at fremskaffe informationer omkring andre grupperinger i Danmark, som efter deres mening misbruger Anonymous-navnet.

Politiet modtog informationen én dag før anholdelsen

E-mailen fra WeedHead Hackers og Anon Rogues er sendt direkte til politi@politi.dk den 11. april 2013 klokken 18:22 dansk tid.

"Som du kan se i e-mailen, er den sendt til Politiet én dag før de arresterede ungen," fortæller JointHead.

E-mailen indeholder blandt andet personlige informationer omkring den 15-årige, der nu er anholdt for DDoS-angrebet mod kl.dk og meretidsammen.dk.

Hacker: Vi fandt angriberen i løbet af 24 timer

"Vi håber, at I [Politiet, red.] ikke ser os som onde personer, vi vil bare hjælpe," skriver WeedHead Hackers til Politiet.

E-mailen indeholder, udover de personlige informationer omkring den 15-årige hacker, også information om, hvilke kommunikationskanaler, som er blevet brugt til at planlægge og annoncerer DDoS-angrebet.

"Målene blev fundet efter 24 timer." afslutter e-mailen kort.

Både WeedHead Hackers og Anon Rogues fremstår som afsendere.

Føler du ingen moralske skrubler over at videregive de personlige oplysninger til politiet?

"Jeg føler intet, jeg er som en sten. Vi garanterer, at de ikke bliver glemt, ligesom den 15-årige selv har brugt en del af Anonymous-ordene 'We do not forget'." skriver JointHead til Computerworld.

Politiet vil ikke udtale sig
Det er ikke muligt at få bekræftet, at det er denne e-mail, der har ledt Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi til anholdelsen af den 15-årige dreng.

"Det vil vi hverken sige fra eller til på," siger Carsten Andersen, der er kommunikationsrådgiver ved Rigspolitiet.

Men Carsten Andersen fortæller dog, at politiet normalt sætter stor pris på at modtage tips.

Sydsjællands og Lolland-Falsters efterforsker stadig sagen.

"Han blev pågrebet, efter hans IP-adresse blev identificeret, og så er det helt normal praksis, at hans it-udstyr vil blive kigget igennem," oplyste vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Computerworld 15. april.

Læs også:
Dansk teenager fanget efter DDoS-angreb mod KL

Nyt angreb på KL rammer både web og kontornetværk

Dansk teenager fanget efter DDoS-angreb mod KL
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.