Artikel top billede

Opera kræver 20 millioner kroner af tidligere ansat

Opera kræver 20 millioner kroner af tidligere udvikler for alvorlig brøde.

Det norske browser-selskab Opera forlanger 20 millioner norske kroner af den tidligere medarbejder Trond Werner Hansen, der regnes for at være en af hovedarkitekterne bag flere af Operas kernefunktioner.

Opera mener at kunne bevise, at Trond Werner Hansen har røbet flere af selskabets forretningshemmeligheder til browser-rivalen Mozilla.

Central i sagen er denne video, hvor Mozilla fremviser nyt interface-design, som Opera mener er kopieret og tyvstjålet.

Trond Werner Hansen arbejdede for Opera fra 1999 til 2006, ligesom han fungerede som konsulent for selskabet i 2009 og 2010.

Green Browser

Her arbejdede han blandt andet på at inkorporere en række funktioner fra en open source-baseret browser med navnet 'Green Browser' eller GB, som han havde udviklet i sin fritid.

Han skriver i et blog-indlæg, at han har hjulpet med at designe en række features, der blandt andet tæller integreret søgning og specielle muse-funktioner.

Opera-stifter og topchef, Jon von Tetzchner, ønskede, at Trond Werner Hansen udviklede GB for Opera, men ville ikke være med til at betale én procent af søge-omsætningen fremfor en fast løn til Trond Werner Hansen.

I stedet blev de enige om, at Trond Werner Hansen skulle fungere som konsulent, hvilket Opera mener var en blåstempling af de oprindelige planer om at bringe GB ind i Opera-porteføljen.

Trond Werner Hansen siger til norske Dagens Næringsliv, at sagsanlægget er 'trist' og 'uforståeligt.'
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere