Artikel top billede

Ny aftale sikrer danske telekunder langt bedre brugeroplevelse

3G-kunderne hos Telia og Telenor får markant bedre brugeroplevelse, når de to teleselskaber åbner deres første fælles 3G-netværk. Se her, hvad du kan forvente.

Natten til tirsdag i næste uge åbner Telia og Telenor for første gang for teleselskabernes fælles 3G-netværk. 

Åbningen af det fælles 3G-netværk foregår i et udvalgt område i Aalborg centrum, hvor eksempelvis Telenor går fra 15 3G-sites til 28, hvilket alt andet lige skulle sikre en bedre dækning og højere kapacitet for selskabernes kunder.

Ifølge Telenor Networks afdelingschef, Ole Hauris Sørensen, betyder den oprustning bedre tale-kvalitet, hurtigere datadownloads og generelt en bedre kundeoplevelse, især når det kommer til indendørsdækningen.

"Vi kommer tæt på en fordobling af indendørsdækningen, og det vil også være tilfældet i andre storbyer. Der kan dog være mindre forskelle på opgraderingen fra by til by alt afhængig af, hvordan dækningen allerede er i dag," siger Ole Hauris Sørensen til Computerworld.

Har sovepose med til åbning

Telenor hoppede på Telias 4G-netværk i april, og mandag bliver altså startskuddet for de nordiske telegiganters fælles 3G-netværk. 

Ole Hauris Sørensen fortæller, at han selv møder op til startskuddet i den nordjyske hovedstad med en sovepose under armen.

"Jeg vil jo gerne have hele oplevelsen med," lyder det fra Telenor-chefen.

Han kan dog også kan forvente at skulle holde et mere eller mindre vågent øje med netværket i døgndrift ved åbningen.

"Vi har forberedt det fælles 3G-netværk i et års tid, og vi har løbende testet netværket, uden at kunderne er blevet adviseret. Så vi er ret sikre på, at vi undgår de helt store katastrofer," fortsætter han.

Sådan åbner netværket

Det første skridt i processen er, at Telenor og Telia smeder sine netværk sammen på software-niveau med ny, fælles netværkskode.

Dernæst kører teknikere rundt og kontrollerer fællessignalet ved flere forskellige master i Aalborg for at sikre sig, at signalerne bliver udsendt efter planen.

På baggrund af performancetallene vil Telenor og Telia optimere og finjustere antennerne natten til tirsdag, hvor kunderne begynder at hoppe på det fælles netværk.

"Selvom Aalborg er det første sted i landet, hvor vi lancerer vores fælles 3G-netværk, så betragter jeg det ikke som en generalprøve. Vi har lagt flere tusinde timer i netværket, og derfor anser jeg Aalborg som den første af mange premierer," lyder det fra Ole Hauris Sørensen.

Efter Aalborg vil det fælles netværk blive rullet til både byer og landdistrikter i hele Danmark i det kommende år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere