Ny aftale sikrer danske telekunder langt bedre brugeroplevelse

3G-kunderne hos Telia og Telenor får markant bedre brugeroplevelse, når de to teleselskaber åbner deres første fælles 3G-netværk. Se her, hvad du kan forvente.

Natten til tirsdag i næste uge åbner Telia og Telenor for første gang for teleselskabernes fælles 3G-netværk. 

Åbningen af det fælles 3G-netværk foregår i et udvalgt område i Aalborg centrum, hvor eksempelvis Telenor går fra 15 3G-sites til 28, hvilket alt andet lige skulle sikre en bedre dækning og højere kapacitet for selskabernes kunder.

Ifølge Telenor Networks afdelingschef, Ole Hauris Sørensen, betyder den oprustning bedre tale-kvalitet, hurtigere datadownloads og generelt en bedre kundeoplevelse, især når det kommer til indendørsdækningen.

"Vi kommer tæt på en fordobling af indendørsdækningen, og det vil også være tilfældet i andre storbyer. Der kan dog være mindre forskelle på opgraderingen fra by til by alt afhængig af, hvordan dækningen allerede er i dag," siger Ole Hauris Sørensen til Computerworld.

Har sovepose med til åbning
Telenor hoppede på Telias 4G-netværk i april, og mandag bliver altså startskuddet for de nordiske telegiganters fælles 3G-netværk. 

Ole Hauris Sørensen fortæller, at han selv møder op til startskuddet i den nordjyske hovedstad med en sovepose under armen.

"Jeg vil jo gerne have hele oplevelsen med," lyder det fra Telenor-chefen.

Han kan dog også kan forvente at skulle holde et mere eller mindre vågent øje med netværket i døgndrift ved åbningen.

"Vi har forberedt det fælles 3G-netværk i et års tid, og vi har løbende testet netværket, uden at kunderne er blevet adviseret. Så vi er ret sikre på, at vi undgår de helt store katastrofer," fortsætter han.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.