Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Dansk region efter udbud: Skrotter alle tilbud fra it-firmaer

Dansk region fik store it-firmaer til at udarbejde tilbud, men droppede alligevel dem alle. Se her hvorfor.

It-giganterne CSC, Atos, TDC Hosting, KMD og NNIT havde alle sat næsen op efter en kontrakt hos Region Syddanmark om datacenterdrift.

I hvert fald var de alle blevet prækvalificeret til udbuddet.

To af dem havde sågar brugt tid på forhandlinger og valgte at sende et formelt tilbud til regionen.

Det var virksomhederne CSC og Atos.

Men i stedet valgte regionen at trække stikket.

"Region Syddanmark har på grundlag af de indkomne tilbud besluttet at annullere igangværende begrænset udbud, da de ud fra en samlet vurdering ikke findes at være tilstrækkelig attraktive," skriver regionen som begrundelse.

Computerworld har søgt indsigt i priserne fra de forskellige leverandører - og søgt om indsigt i regionens egen beregning af, hvad prisen er for fortsat egen drift.

Alle tal blevet mørklagt

Men disse tal er blevet mørklagt af regionen.

Hele sagen var en tur forbi regionens direktion, hvor det fremgår af en indstilling, at "Den gennemførte konkurrenceudsættelse af Region Syddanmarks infrastruktur har vist, at konsolidering og modernisering af Regionens datacentre og infrastruktur, er nødvendig for, både på mellemlang og langt sigt, at kunne levere en omkostningseffektiv drift."

"Udbudsrunden har vist, at grundlaget for udbuddet er mangelfuldt, særligt med henblik på dokumentation og sammenhæng mellem de mange geografisk spredte serverrum (mere end 25)." står der i indstillingen, hvor mere end halvdelen af indstillingens ordlyd i øvrigt er overstreget.

Chefkonsulent Kim Svendsen fra IT-Drift hos regionen oplyser i en mail til Computerworld:

"Den foreløbige konsekvens af det annullerede udbud, er at den interne it-driftsafvikling, fortsat bibeholdes internt i Region Syddanmark."

Computerworld overvejer at påklage afgørelsen om hemmeligholdelsen af blandt andet regionens egne beregninger.

Region: Derfor afblæste vi udbud

Hos Region Syddanmark forklarer direktør Søren Lindgaard , hvorfor regionen har valgt at hemmeligholde dets egne beregninger.

For regionen udarbejder altid en intern beregning eller et kontrolbud, når den sender opgaver i udbud.

"På den måde har vi en pejling for, hvad vi mener, opgaven skal koste. Når vi vælger at holde tallet internt, er det selvfølgelig af hensyn til et eventuelt fremtidigt udbud."

"Hvis vi offentligt går ud med, at vi eksempelvis forventer en pris på 10 milioner kroner for en opgave, så får vi jo ingen bud, der ligger under den pris," forklarer han og påpeger, at det er borgernes penge, regionen forvalter i regionerne.

"Og på deres vegne skal vi selvfølgelig have mest muligt ud af pengene. Vi har absolut intet imod at udlicitere driftsområder helt eller delvist, men det skal være til den rigtige pris og kvalitet," understreger Søren Lindgaard.

Han peger på, at regionens "interne beregninger er - som navnet antyder - til intern brug".

"Hvis vi lagde alle interne beregninger åbent frem, ville det være umuligt for os at forhandle de bedst mulige priser hjem. Det er helt normal praksis, hvad enten det gælder it-, sundheds- eller miljøopgaver," forklarer direktøren.

Ægerlig over forløb

Imidlertid er direktøren ærgerlig over det forløb, der har været.

"Når det så er sagt, så er vi selvfølgelig ærgerlige over, at virksomhederne har brugt tid og penge på at byde ind på opgaven," udtaler han.

"Det har vi også selv, og vi havde den klare forventning at få et tilbud, der matchede vores forventninger. Det fik vi desværre ikke," siger Søren Lindgaard.

Han understreger, at "det er yderst sjældent, vi annullerer et udbud på denne måde".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.