Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Dansk region efter udbud: Skrotter alle tilbud fra it-firmaer

Dansk region fik store it-firmaer til at udarbejde tilbud, men droppede alligevel dem alle. Se her hvorfor.

It-giganterne CSC, Atos, TDC Hosting, KMD og NNIT havde alle sat næsen op efter en kontrakt hos Region Syddanmark om datacenterdrift.

I hvert fald var de alle blevet prækvalificeret til udbuddet.

To af dem havde sågar brugt tid på forhandlinger og valgte at sende et formelt tilbud til regionen.

Det var virksomhederne CSC og Atos.

Men i stedet valgte regionen at trække stikket.

"Region Syddanmark har på grundlag af de indkomne tilbud besluttet at annullere igangværende begrænset udbud, da de ud fra en samlet vurdering ikke findes at være tilstrækkelig attraktive," skriver regionen som begrundelse.

Computerworld har søgt indsigt i priserne fra de forskellige leverandører - og søgt om indsigt i regionens egen beregning af, hvad prisen er for fortsat egen drift.

Alle tal blevet mørklagt

Men disse tal er blevet mørklagt af regionen.

Hele sagen var en tur forbi regionens direktion, hvor det fremgår af en indstilling, at "Den gennemførte konkurrenceudsættelse af Region Syddanmarks infrastruktur har vist, at konsolidering og modernisering af Regionens datacentre og infrastruktur, er nødvendig for, både på mellemlang og langt sigt, at kunne levere en omkostningseffektiv drift."

"Udbudsrunden har vist, at grundlaget for udbuddet er mangelfuldt, særligt med henblik på dokumentation og sammenhæng mellem de mange geografisk spredte serverrum (mere end 25)." står der i indstillingen, hvor mere end halvdelen af indstillingens ordlyd i øvrigt er overstreget.

Chefkonsulent Kim Svendsen fra IT-Drift hos regionen oplyser i en mail til Computerworld:

"Den foreløbige konsekvens af det annullerede udbud, er at den interne it-driftsafvikling, fortsat bibeholdes internt i Region Syddanmark."

Computerworld overvejer at påklage afgørelsen om hemmeligholdelsen af blandt andet regionens egne beregninger.

Region: Derfor afblæste vi udbud

Hos Region Syddanmark forklarer direktør Søren Lindgaard , hvorfor regionen har valgt at hemmeligholde dets egne beregninger.

For regionen udarbejder altid en intern beregning eller et kontrolbud, når den sender opgaver i udbud.

"På den måde har vi en pejling for, hvad vi mener, opgaven skal koste. Når vi vælger at holde tallet internt, er det selvfølgelig af hensyn til et eventuelt fremtidigt udbud."

"Hvis vi offentligt går ud med, at vi eksempelvis forventer en pris på 10 milioner kroner for en opgave, så får vi jo ingen bud, der ligger under den pris," forklarer han og påpeger, at det er borgernes penge, regionen forvalter i regionerne.

"Og på deres vegne skal vi selvfølgelig have mest muligt ud af pengene. Vi har absolut intet imod at udlicitere driftsområder helt eller delvist, men det skal være til den rigtige pris og kvalitet," understreger Søren Lindgaard.

Han peger på, at regionens "interne beregninger er - som navnet antyder - til intern brug".

"Hvis vi lagde alle interne beregninger åbent frem, ville det være umuligt for os at forhandle de bedst mulige priser hjem. Det er helt normal praksis, hvad enten det gælder it-, sundheds- eller miljøopgaver," forklarer direktøren.

Ægerlig over forløb

Imidlertid er direktøren ærgerlig over det forløb, der har været.

"Når det så er sagt, så er vi selvfølgelig ærgerlige over, at virksomhederne har brugt tid og penge på at byde ind på opgaven," udtaler han.

"Det har vi også selv, og vi havde den klare forventning at få et tilbud, der matchede vores forventninger. Det fik vi desværre ikke," siger Søren Lindgaard.

Han understreger, at "det er yderst sjældent, vi annullerer et udbud på denne måde".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere