Artikel top billede

Dansk Energi efter kritik: Dansk teleindustri på vildspor

En udtalelse fra Teleindustriens direktør Jakob Willer får fiberbranchens interesseorganisation op i det røde felt i sag om regnskabsmanøvre i Sydfyns Elforsyning.

"Jakob Willer må have misforstået noget."

Sådan lyder reaktionen nu fra Dansk Energis konsulent, Christian Berg.

Det sker efter, at Teleindustriens direktør Jakob Willer i sidste uge offentligt gav udtryk for sin bekymring for, hvorvidt der er vandtætte skotter mellem elselskabernes el- og fiberforretninger.

Jakob Willers udtalelse faldt i forbindelse med regnskabet for Sydfyns Intranet, hvor det fremgår, at regnskabet er forbedret ved at flytte udgifter til markedsføring over til et andet selskab.

Har fået noget galt i halsen

"Umiddelbart synes jeg, det lyder bekymrende, at et selskab kan overføre sine omkostninger til et andet selskab for at forbedre sine konkurrencemuligheder. Der burde være vandtætte skotter, så der er lige konkurrencemuligheder," udtalte Jakob Willer fra Teleindustrien i den forbindelse.

Men Jakob Willer har fået noget helt galt i halsen, mener Christian Berg om udtalelsen, som ifølge Christian Berg indirekte mistænkeliggør hele elbranchen.

"Energiselskaberne har i mange år været underlagt strenge krav om adskillelse af netselskab fra al øvrig aktivitet - el-salg, solceller, fiber med videre."

"Altså vandtætte skotter, hvor selskaberne er pålagt detaljerede krav om intern overvågning som revideres af ekstern revisor - noget som Energitilsynet fører skarpt tilsyn med. Der er klare regler på området som skal følges - og længere er den ikke," svarer Christian Berg nu igen.

Læs også:

Fiberfirma efter fiks manøvre: Alt kører efter bogen

Fiber-firmaer slipper for bøder for smart regnskabsfidus
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere