Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Dansk Energi efter kritik: Dansk teleindustri på vildspor

En udtalelse fra Teleindustriens direktør Jakob Willer får fiberbranchens interesseorganisation op i det røde felt i sag om regnskabsmanøvre i Sydfyns Elforsyning.

"Jakob Willer må have misforstået noget."

Sådan lyder reaktionen nu fra Dansk Energis konsulent, Christian Berg.

Det sker efter, at Teleindustriens direktør Jakob Willer i sidste uge offentligt gav udtryk for sin bekymring for, hvorvidt der er vandtætte skotter mellem elselskabernes el- og fiberforretninger.

Jakob Willers udtalelse faldt i forbindelse med regnskabet for Sydfyns Intranet, hvor det fremgår, at regnskabet er forbedret ved at flytte udgifter til markedsføring over til et andet selskab.

Har fået noget galt i halsen

"Umiddelbart synes jeg, det lyder bekymrende, at et selskab kan overføre sine omkostninger til et andet selskab for at forbedre sine konkurrencemuligheder. Der burde være vandtætte skotter, så der er lige konkurrencemuligheder," udtalte Jakob Willer fra Teleindustrien i den forbindelse.

Men Jakob Willer har fået noget helt galt i halsen, mener Christian Berg om udtalelsen, som ifølge Christian Berg indirekte mistænkeliggør hele elbranchen.

"Energiselskaberne har i mange år været underlagt strenge krav om adskillelse af netselskab fra al øvrig aktivitet - el-salg, solceller, fiber med videre."

"Altså vandtætte skotter, hvor selskaberne er pålagt detaljerede krav om intern overvågning som revideres af ekstern revisor - noget som Energitilsynet fører skarpt tilsyn med. Der er klare regler på området som skal følges - og længere er den ikke," svarer Christian Berg nu igen.

Læs også:

Fiberfirma efter fiks manøvre: Alt kører efter bogen

Fiber-firmaer slipper for bøder for smart regnskabsfidus
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.