Artikel top billede

Lokal it-chef sætter teleboss på plads

Direktør for Teleindustrien Jakob Willer må trække udtalelse i land efter at have sået tvivl om mobildækning på et af landets sygehuse.

For nylig kunne man i en debat om bredbåndsdækning i landets yderområder høre, at det står yderst grelt til med mobildækningen på Vejle Sygehus.

Et problem, der ifølge Teleindustriens direktør Jakob Willer bunder i regioners manglende samarbejdsvilje med teleselskaberne.

"Hvorfor har vi eksempelvis ikke mobildækning fra Vejle Sygehus? Det har vi ikke, fordi det ikke er lykkedes at blive enige med sygehuset om, hvad det skal koste. Det var simpelthen for dyrt, så vi kom ikke derop," udtalte Jakob Willer fra Teleindustrien på høringen i Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

Computerworld har kontaktet Vejle Sygehus for at høre, hvordan det forholder sig med mobildækningen på sygehuset. 

Men her kan sygehusets IKT-chef Kenneth Seerup Jørgensen slet ikke nikke genkendende til Jakob Willers beskrivelse af situationen. Han oplyser, at der er master fra TDC, Telenor og 3 på sygehuset.

"Jeg er derfor noget forundret over, at Jakob Willer kan komme med sådan en udtalelse," skriver han i en mail til Computerworld og tilføjer:

"Det er helt korrekt, at der for et par år siden var en fornyet forhandling vedrørende mast på Vejle Sygehus. Den forhandling blev ikke til noget, idet vi ikke kunne finde en acceptabel aftale for begge parter."

"Vi er helt opmærksomme på, at vi på mange områder har et samfundsansvar, men vi forhandlede med en kommerciel part, der økonomisk skal optimere sin forretning. Vi ville "bare" gerne have en rimelig kompensation for de gener, som aftalen ville indebære," skriver Kenneth Seerup Jørgensen.

Er der mobildækning eller ej?

Med IKT-chefens oplysninger om, at der er mobildækning på sygehuset, tager Computerworld kontakt til Jakob Willer for at høre, hvordan hans udmelding på høringen hænger sammen med den faktiske situation. [/size]

Han indrømmer nu, at han måske var lidt for skarp på aftrækkeren.

"Jeg vil godt erkende, at mine ord var for skarpvinklede, hvis man fik indtryk af, at der ikke var nogen dækning på sygehuset. Men historien om, at det er en hindring for mobildækningen, at man ikke kunne blive enige, er stadig god nok," lyder det nu fra Jakob Willer.

"Der er tale om, at et mobilselskab er til stede på Vejle Sygehus med 2G teknologi. Selskabet ønskede at udbygge med 3G på sygehuset, men sygehuset krævede en meget stor prisstigning for denne udvidelse, og der kunne ikke opnås enighed. Det betød i praksis, at det pågældende selskab ikke udbyggede med mobilt bredbånd i området," forklarer Jakob Willer.

Det har indtil videre ikke været muligt at få svar fra nogen af parterne på, hvor langt de var fra hinanden prismæssigt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?