Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Lokal it-chef sætter teleboss på plads

Direktør for Teleindustrien Jakob Willer må trække udtalelse i land efter at have sået tvivl om mobildækning på et af landets sygehuse.

For nylig kunne man i en debat om bredbåndsdækning i landets yderområder høre, at det står yderst grelt til med mobildækningen på Vejle Sygehus.

Et problem, der ifølge Teleindustriens direktør Jakob Willer bunder i regioners manglende samarbejdsvilje med teleselskaberne.

"Hvorfor har vi eksempelvis ikke mobildækning fra Vejle Sygehus? Det har vi ikke, fordi det ikke er lykkedes at blive enige med sygehuset om, hvad det skal koste. Det var simpelthen for dyrt, så vi kom ikke derop," udtalte Jakob Willer fra Teleindustrien på høringen i Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

Computerworld har kontaktet Vejle Sygehus for at høre, hvordan det forholder sig med mobildækningen på sygehuset. 

Men her kan sygehusets IKT-chef Kenneth Seerup Jørgensen slet ikke nikke genkendende til Jakob Willers beskrivelse af situationen. Han oplyser, at der er master fra TDC, Telenor og 3 på sygehuset.

"Jeg er derfor noget forundret over, at Jakob Willer kan komme med sådan en udtalelse," skriver han i en mail til Computerworld og tilføjer:

"Det er helt korrekt, at der for et par år siden var en fornyet forhandling vedrørende mast på Vejle Sygehus. Den forhandling blev ikke til noget, idet vi ikke kunne finde en acceptabel aftale for begge parter."

"Vi er helt opmærksomme på, at vi på mange områder har et samfundsansvar, men vi forhandlede med en kommerciel part, der økonomisk skal optimere sin forretning. Vi ville "bare" gerne have en rimelig kompensation for de gener, som aftalen ville indebære," skriver Kenneth Seerup Jørgensen.

Er der mobildækning eller ej?

Med IKT-chefens oplysninger om, at der er mobildækning på sygehuset, tager Computerworld kontakt til Jakob Willer for at høre, hvordan hans udmelding på høringen hænger sammen med den faktiske situation. [/size]

Han indrømmer nu, at han måske var lidt for skarp på aftrækkeren.

"Jeg vil godt erkende, at mine ord var for skarpvinklede, hvis man fik indtryk af, at der ikke var nogen dækning på sygehuset. Men historien om, at det er en hindring for mobildækningen, at man ikke kunne blive enige, er stadig god nok," lyder det nu fra Jakob Willer.

"Der er tale om, at et mobilselskab er til stede på Vejle Sygehus med 2G teknologi. Selskabet ønskede at udbygge med 3G på sygehuset, men sygehuset krævede en meget stor prisstigning for denne udvidelse, og der kunne ikke opnås enighed. Det betød i praksis, at det pågældende selskab ikke udbyggede med mobilt bredbånd i området," forklarer Jakob Willer.

Det har indtil videre ikke været muligt at få svar fra nogen af parterne på, hvor langt de var fra hinanden prismæssigt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.