Artikel top billede

It-chefen havner på bænken: Her er bossen over it

Stadig flere chefer, som ikke er fra it-afdelingen, foretager it-investeringer. Se hvorfor her.

Analysefirmaet Forrester har spurgt 1.000 virksomhedsledere fra Nordamerika og Europa i fjerde kvartal 2012 om deres teknologi-investeringer. 

Ud af de 891 respondenter, der havde et budget på mere end fem-seks millioner kroner, brugte 824 deres egne penge på hardware, software, telekommunikation eller services, skriver Forrester.

Analysefirmaet mener, at en del af forklaringen er, at lederne - som ikke er fra selve it-organisationen - anser teknologi for at være så afgørende for deres succes, at de er nødt til selv at være involveret i investeringerne.

Samtidig mener mange af lederne, at deres teknologiske viden generelt er højnet, og at de er blevet mere trygge ved at arbejde med it.

"Consumerization handler ikke bare om yngre generation Y-medarbejdere, der ønsker at tage egne Macs og iPhones med på kontoret; det er mindst lige så vigtige eller måske endnu vigtigere, at det også ændrer den måde, som seniorledere driver deres forrretnings- og teknologistrategi på," skriver CIO-rådgiver fra Forrester, John McCarthy, i et blogindlæg.

Han forklarer, at en del af disse chefer nu begynder at ansætte egne it-folk og eksempelvis selv investerer i smartphone-apps og analyseværktøjer.

"Konsekvenserne? CIO'er er nødt til at snurre rundt og agere mere som en konsulent i forhold til forretningen - de tider, hvor vi havde en verden med centraliseret, kontrolleret it, er forbi, ligesom den centraliserede, statsdrevne økonomi i Sovjetunionen er fortid."

Læs også:

Der investeres flere penge i it - men ikke i it-afdelingen

Snedig taktik: Sådan gør du it-afdelingen uundværlig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere