Artikel top billede

Dansk kommuneboss: Derfor afblæser vi KMD-dramaet

En aftale om op imod fire milliarder kroner mellem KMD og kommunerne er en afblæsning af et større drama, forklarer kommuneboss.

KITA's (foreningen af kommunale it-chefer) formand, Jørgen Kristensen Rasch er man lettet over, at der nu er kommet en aftale på plads mellem kommunerne og KMD om monopol-priserne.

"Vi var en af elleve kommuner, der for alvor var på vej i clinch med KMD," fortæller Jørgen Kristensen Rasch, som også er digitaliseringschef i Egedal Kommune.

Han henviser til den voldgiftssag, der var lagt i ovnene til, men som med aftalen og et forlig på 55 millioner kroner blev lukket.

"Vi har jagtet en gennemsigtighed på systempriser. KMD var gået i den anden retning. Men nu er der kommet en afklaring, alle parter kan være bekendt. Det er en lettelse," forklarer digitaliseringschefen.

Udover forliget på 55 millioner kroner blev der også forhandlet en rabat hjem på monopol-systemer over fire år, der skulle give 100 millioner kroner per år og svare til en rabat på cirka otte procent.

Ergo vil omsætningen hos KMD være på cirka fire milliarder kroner, hvilket KMD's administerende direktør Lars Monrad-Gylling også tidligere har bekræftet.

Kan se lyset

KITA-formanden glæder sig også over den sikkerhed, der har afløst usikkerheden omkring priserne.

"Dramaet er trukket ned på et plan, hvor vi nu kan se lys for enden af tunnelen. Vi slår streg over de uenigheder, der har været og ser frem mod en mere åbent og professionelt samarbejde i fremtiden," siger han.

Han oplyser, at Egedal Kommune snart - ligesom andre kommuner - skal mødes med KMD og få styr på, hvad den store aftale konkret betyder for dem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere