Artikel top billede

Dansk kommuneboss: Derfor afblæser vi KMD-dramaet

En aftale om op imod fire milliarder kroner mellem KMD og kommunerne er en afblæsning af et større drama, forklarer kommuneboss.

KITA's (foreningen af kommunale it-chefer) formand, Jørgen Kristensen Rasch er man lettet over, at der nu er kommet en aftale på plads mellem kommunerne og KMD om monopol-priserne.

"Vi var en af elleve kommuner, der for alvor var på vej i clinch med KMD," fortæller Jørgen Kristensen Rasch, som også er digitaliseringschef i Egedal Kommune.

Han henviser til den voldgiftssag, der var lagt i ovnene til, men som med aftalen og et forlig på 55 millioner kroner blev lukket.

"Vi har jagtet en gennemsigtighed på systempriser. KMD var gået i den anden retning. Men nu er der kommet en afklaring, alle parter kan være bekendt. Det er en lettelse," forklarer digitaliseringschefen.

Udover forliget på 55 millioner kroner blev der også forhandlet en rabat hjem på monopol-systemer over fire år, der skulle give 100 millioner kroner per år og svare til en rabat på cirka otte procent.

Ergo vil omsætningen hos KMD være på cirka fire milliarder kroner, hvilket KMD's administerende direktør Lars Monrad-Gylling også tidligere har bekræftet.

Kan se lyset

KITA-formanden glæder sig også over den sikkerhed, der har afløst usikkerheden omkring priserne.

"Dramaet er trukket ned på et plan, hvor vi nu kan se lys for enden af tunnelen. Vi slår streg over de uenigheder, der har været og ser frem mod en mere åbent og professionelt samarbejde i fremtiden," siger han.

Han oplyser, at Egedal Kommune snart - ligesom andre kommuner - skal mødes med KMD og få styr på, hvad den store aftale konkret betyder for dem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.