Artikel top billede

Fem smarte funktioner i din Mac som du sikkert ikke kender

Her har du fem muligheder for at tweake din Mac på en fed måde.

Der findes masser af halv-hemmelige muligheder for at indrette Mac-computere på en personlig måde.

Her har du fem nemme system-tweaks, som du kan prøve på den egen computer.

Ændring af cursor-størrelse

På din computer er din cursor sikkert en fin størrelse. Men smider du Mac-displayet over på en stor tv-skærm eller en stor computer-skærm i høj-opløsning, så kan det sagtens være, at du synes, at din cursor virker meget lille.

Det er der råd for. Du kan nemlig sagtens skrue op for cursor-størrelsen.

Apple Menu --> System Indstillinger, hvor du klikker på Accessibility og så Display.

Her kan du justere cursor-størrelsen fra 'normal' (som er den mindste størrelse) og op efter.

Cursoren ændrer størrelse i takt med, at du trækker, så du løbende kan se, hvor stor den bliver.

Forandringen gælder både muse-cursoren samt andre cursorer - eksempelvis tekst-cursoren. Løsningen vil dog ikke virke i alle applikationer.

Zoom

Har du nogensinde besøgt et website, hvor teksten er lillebitte? Eller hvor du gerne vil kigge nærmere på et par detaljer i billederne på sitet?

Her findes der smarte løsninger i OS X, hvor du kan aktivere tastatur-genveje, så du hurtigt kan zoome ind på hele skærmbilledet.

Du kan også trække to fingre lodret på en trackpad eller blot dreje på muse-hjulet, mens du holder fingeren på control-tasten.

Apple Menu --> Indstillinger, hvor du klikker på Accessibility og så Zoom.

Vælger du her billedindstillingen Smooth vil du ikke kunne se kornede pixels i takt med, at du zoomer ind.

Under 'More Options' kan du se flere muligheder - som eksempelvis den nøjagtige forstørrelse samt hvor du er på billedet.

Smarte alerts

Visuelle alerts

Det kan godt være, at du synes, at din alert-tone er rigtig fed. Det er dog ret sandsynligt, at dine omgivelser og kolleger ikke deler denne opfattelse, men derimod finder det grundigt irriterende, at din computer giver lyd fra sig hver gang, der sker noget.

Du kan ret nemt ændre disse irriterende advarsler.

Apple Menu --> Indstillinger og her klik på Lyd.

Her kan du sørge for, at din Mac ikke giver lyd, hver gang, der sker noget, men i stedet blinker diskret.
Du kan prøve at klikke på 'test screen flash' for at se, hvordan det virker.

Få genveje til at virke

Mange Mac-brugere synes, at det er svært at håndtere Safari-tastaturgenvejen, der lukker alle vinduer - Command-Option-Shift-W.

Det samme gælder flere af de andre genveje, der kræver, at man trykker på mere end én såkaldt modifier-tast, som er de taster, som man sammen med bogstavs-taster anvender for at danne en tastatur-genvej.

Men der er muligheder. Du kan nemlig indstille din Mac til automatisk at holde Command-tasten i bund, hvis blot du trykker en enkelt gang på den.

Accessibility System Preferences --> Keyboard --> Enable Sticky Keys.

Her efter kan Command-tasten aktiveres med et tryk, hvorefter den vil forblive aktiveret, indtil du trykker på den igen.

Det gør det langt nemmere at taste de mere indviklede tastatur-genveje.

I Options kan du indstille din skærm, så du i højre side af skærmen kan se, hvilket taster, der er aktiveret i forbindelse med en tastatur-genvej.

Muse-funktioner med tal-tasterne

Nogle gange vil man gerne have, at cursoren står et bestemt sted, inden man klikker. Eller man ønsker af en eller anden grund at håndtere computeren fra tastaturet uden at anvende trackpad eller mus.

Accessibility System Preferences --> Mus & Trackpad.

Her kan du tænde for 'Mouse Keys,' der gør det muligt at flytte cursoren ved hjælp at tasterne - enten nummer-tasterne på store tastaturer eller 7-8-9, U-I-O og J-K-L på tastaturer uden separate tal-taster.

I alt kan cursoren her flyttes i otte retninger. Musen 'klikkes' ved at trykke på enten 5 eller l-tasten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.