Artikel top billede

Fem smarte funktioner i din Mac som du sikkert ikke kender

Her har du fem muligheder for at tweake din Mac på en fed måde.

Der findes masser af halv-hemmelige muligheder for at indrette Mac-computere på en personlig måde.

Her har du fem nemme system-tweaks, som du kan prøve på den egen computer.

Ændring af cursor-størrelse

På din computer er din cursor sikkert en fin størrelse. Men smider du Mac-displayet over på en stor tv-skærm eller en stor computer-skærm i høj-opløsning, så kan det sagtens være, at du synes, at din cursor virker meget lille.

Det er der råd for. Du kan nemlig sagtens skrue op for cursor-størrelsen.

Apple Menu --> System Indstillinger, hvor du klikker på Accessibility og så Display.

Her kan du justere cursor-størrelsen fra 'normal' (som er den mindste størrelse) og op efter.

Cursoren ændrer størrelse i takt med, at du trækker, så du løbende kan se, hvor stor den bliver.

Forandringen gælder både muse-cursoren samt andre cursorer - eksempelvis tekst-cursoren. Løsningen vil dog ikke virke i alle applikationer.

Zoom

Har du nogensinde besøgt et website, hvor teksten er lillebitte? Eller hvor du gerne vil kigge nærmere på et par detaljer i billederne på sitet?

Her findes der smarte løsninger i OS X, hvor du kan aktivere tastatur-genveje, så du hurtigt kan zoome ind på hele skærmbilledet.

Du kan også trække to fingre lodret på en trackpad eller blot dreje på muse-hjulet, mens du holder fingeren på control-tasten.

Apple Menu --> Indstillinger, hvor du klikker på Accessibility og så Zoom.

Vælger du her billedindstillingen Smooth vil du ikke kunne se kornede pixels i takt med, at du zoomer ind.

Under 'More Options' kan du se flere muligheder - som eksempelvis den nøjagtige forstørrelse samt hvor du er på billedet.

Smarte alerts

Visuelle alerts

Det kan godt være, at du synes, at din alert-tone er rigtig fed. Det er dog ret sandsynligt, at dine omgivelser og kolleger ikke deler denne opfattelse, men derimod finder det grundigt irriterende, at din computer giver lyd fra sig hver gang, der sker noget.

Du kan ret nemt ændre disse irriterende advarsler.

Apple Menu --> Indstillinger og her klik på Lyd.

Her kan du sørge for, at din Mac ikke giver lyd, hver gang, der sker noget, men i stedet blinker diskret.
Du kan prøve at klikke på 'test screen flash' for at se, hvordan det virker.

Få genveje til at virke

Mange Mac-brugere synes, at det er svært at håndtere Safari-tastaturgenvejen, der lukker alle vinduer - Command-Option-Shift-W.

Det samme gælder flere af de andre genveje, der kræver, at man trykker på mere end én såkaldt modifier-tast, som er de taster, som man sammen med bogstavs-taster anvender for at danne en tastatur-genvej.

Men der er muligheder. Du kan nemlig indstille din Mac til automatisk at holde Command-tasten i bund, hvis blot du trykker en enkelt gang på den.

Accessibility System Preferences --> Keyboard --> Enable Sticky Keys.

Her efter kan Command-tasten aktiveres med et tryk, hvorefter den vil forblive aktiveret, indtil du trykker på den igen.

Det gør det langt nemmere at taste de mere indviklede tastatur-genveje.

I Options kan du indstille din skærm, så du i højre side af skærmen kan se, hvilket taster, der er aktiveret i forbindelse med en tastatur-genvej.

Muse-funktioner med tal-tasterne

Nogle gange vil man gerne have, at cursoren står et bestemt sted, inden man klikker. Eller man ønsker af en eller anden grund at håndtere computeren fra tastaturet uden at anvende trackpad eller mus.

Accessibility System Preferences --> Mus & Trackpad.

Her kan du tænde for 'Mouse Keys,' der gør det muligt at flytte cursoren ved hjælp at tasterne - enten nummer-tasterne på store tastaturer eller 7-8-9, U-I-O og J-K-L på tastaturer uden separate tal-taster.

I alt kan cursoren her flyttes i otte retninger. Musen 'klikkes' ved at trykke på enten 5 eller l-tasten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere