Artikel top billede

Kommune rykker 200 applikationer til nye servere på en weekend

Håbløst forældet it i dansk kommune nødvendiggør migreringen til helt nye servere og helt ny software. Og det hele skal ske på én weekend.

I Kerteminde Kommune bliver den kommende pinse noget speciel på it-fronten.

I alt skal 200 applikationer, der anvendes i administrationen, opgraderes og flyttes til nye servere. 

Det er et migreringsprojekt, der vedrører omkring 700-800 medarbejdere, forklarer økonomidirektør Marianne Friis Toft.

"Formålet er at få driftssikker it, som lever op til nutidens standarder. Vi er i en situation, hvor vi har en meget, meget gammel serverpark, og vi har nogle meget gamle udgaver af vores kontorpakker og vores ESDH-system."

Kerteminde kører således blandt andet med Office 2003 i dag, fortæller hun.

"Det er utidsvarende det, vi har, og hvis vi så bare opgraderede Office-pakken, kunne vores ESDH-system ikke følge med, og serverne kunne heller ikke følge med," siger Marianne Friis Toft.

"Det betyder, at vi rent faktisk ikke kan opgradere en af tingene uden at tage de andre med. Vi er nødt til at lave det i ét stort hug, fordi vi har så stort et efterslæb."

KMD skal stå for driften

Mens serverne i dag står i kommunens egen kælder, så skal KMD stå for driften fremadrettet.

På softwaresiden opgraderes der nu til Office 2007/2010, ligesom en nyeste version af ESDH-systemet implementeres sammen med den nye serverpark.

Opgraderingen skal også ses i lyset af, at Kerteminde Kommune i forbindelse med den seneste kommunesammenlægning blev lagt sammen med Munkebo og Langeskov Kommune.

Derfor har det længe ligget i kortene, at en mere grundlæggende, fælles opgradering skulle gennemføres.

Marianne Friis Toft håber, at opgraderingen går gnidningsfrit, men kommunens borgere er alligevel informeret om, at der godt kan opstå driftsforstyrrelser med både it-systemer og telefoner efter pinsen.

"Vi kører på med fuld drøn på projektet og håber selvfølgelig på, at det lykkes, men er også opmærksomme på, at det godt kan være, at det ikke lige er det hele, der virker efter hensigten efter pinsen."

Læs også:

Skovler penge ind: Så guldrandet en forretning er KMD




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere