Artikel top billede

Kommune rykker 200 applikationer til nye servere på en weekend

Håbløst forældet it i dansk kommune nødvendiggør migreringen til helt nye servere og helt ny software. Og det hele skal ske på én weekend.

I Kerteminde Kommune bliver den kommende pinse noget speciel på it-fronten.

I alt skal 200 applikationer, der anvendes i administrationen, opgraderes og flyttes til nye servere. 

Det er et migreringsprojekt, der vedrører omkring 700-800 medarbejdere, forklarer økonomidirektør Marianne Friis Toft.

"Formålet er at få driftssikker it, som lever op til nutidens standarder. Vi er i en situation, hvor vi har en meget, meget gammel serverpark, og vi har nogle meget gamle udgaver af vores kontorpakker og vores ESDH-system."

Kerteminde kører således blandt andet med Office 2003 i dag, fortæller hun.

"Det er utidsvarende det, vi har, og hvis vi så bare opgraderede Office-pakken, kunne vores ESDH-system ikke følge med, og serverne kunne heller ikke følge med," siger Marianne Friis Toft.

"Det betyder, at vi rent faktisk ikke kan opgradere en af tingene uden at tage de andre med. Vi er nødt til at lave det i ét stort hug, fordi vi har så stort et efterslæb."

KMD skal stå for driften

Mens serverne i dag står i kommunens egen kælder, så skal KMD stå for driften fremadrettet.

På softwaresiden opgraderes der nu til Office 2007/2010, ligesom en nyeste version af ESDH-systemet implementeres sammen med den nye serverpark.

Opgraderingen skal også ses i lyset af, at Kerteminde Kommune i forbindelse med den seneste kommunesammenlægning blev lagt sammen med Munkebo og Langeskov Kommune.

Derfor har det længe ligget i kortene, at en mere grundlæggende, fælles opgradering skulle gennemføres.

Marianne Friis Toft håber, at opgraderingen går gnidningsfrit, men kommunens borgere er alligevel informeret om, at der godt kan opstå driftsforstyrrelser med både it-systemer og telefoner efter pinsen.

"Vi kører på med fuld drøn på projektet og håber selvfølgelig på, at det lykkes, men er også opmærksomme på, at det godt kan være, at det ikke lige er det hele, der virker efter hensigten efter pinsen."

Læs også:

Skovler penge ind: Så guldrandet en forretning er KMD
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.