Artikel top billede

Kontroversiel internet-kongres skudt i gang: Vigtige ting på spil

Omstridt kongres vil arbejde på en øget regulering af det frie internet. Amerikansk kommissær råber vagt i gevær.

Geneve i Schweiz står de næste tre dage for det årlige telekommunikations-forum, der bliver afholdt for femte gang.

'The Fifth World Telecommunication/ICT Policy Forum (WTPF) har før trukket overskrifter.

Sidste år stod FN for afholdelsen af WCIT-12 i Dubai, der blandt andet medførte en skarp kritik af Den Internationale Telekommunikationsunions (ITU) forsøg på at indføre tiltag, der kunne føre til mere overvågning. Det kan du læse meget mere om her.

I disse dage er forummet så i gang i igen. Denne gang er det Den Internationale Telekommunikationsunion (ITU), der afholder begivenheden, der har besøg af delegerede for lande verden over.

Årets tema er 'internationale internet-relaterede offentlige politiske spørgsmål', og det har igen fået kritikken til at blusse op.

Særligt en amerikansk kommissær har været ude med kritik. Således pegede han som vidne ved den amerikanske kongres på, at Dubai og Geneve er et indledende stykke arbejde, der samlet kan lede op til en gennemgribende indgribning i 2014 - The 2014 ITU Plenipotentiary Conference

Det skriver Zdnet.com.

ITU's planner må stoppes

I vidneskranken sagde kommissæren, Rovert McDowell, blandt andet, at når alt kom til alt, så har 89 lande allerede givet ITU rettigheder over internettet. Videre gjorde han det også klart, at ITU's planner må stoppes.

"Fjender af internetfrihed rundt om i verden arbejder hårdt på at udnytte disse forhandlinger..." siger han blandt andet.

De næste par dages forhandlinger vil endvidere, ifølge Zdnet.com, gå på en oprettelse af 'Globale Principper for styring og brug af internettet'.

En kommissær fra EU på det digitale område og med ansvar for Europas internetpolitik har, ifølge Zdnet.com, også været ude med skarp kritik. Hun siger blandt andet at ITU's forslag risikerer at ødelægge internettets evolution som et kritisk, globalt og kommercielt netværk af frit bevægelige information og data.

Her er fjenderne

Og skal man tro den amerikanske kommissær er det særligt nogle land, der er mere aggressive end andre.

"Siden 2003 har mit kontor direkte observeret at lande som Kina, Rusland, Iran, Saudi Arabien og deres allierede, aldrig har opgivet deres lovgivningsmæssige søgen. De er blevet ved med at skubbe til ITU og FN i forhold til reguleringer af drift, økonomi og indhold på internettet," citerer zdnet.com kommissærren for at have udtalt til kongressen.

Kommissærren udtalte videre at skaden allerede er sket, fordi kongressen og mange, der kæmper for internettets frihed ikke har taget ITU's intentioner seriøse.

Telekommunikationsforummet 2013 i Geneve er netop påbegyndt i dag og slutter den 16. maj 2013. Danmark har tre delegerede med fra Erhvervsstyrelsen. 

Læs også: 
Hemmeligt forslag skal indføre øget overvågning af dig

EU i oprør: Telebranchen er ved at kapre internettet

Offentligheden må intet vide: Danskere forhandler om nettets fremtid

Slap bare af: Ny overvågning vil ikke ramme dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.