Artikel top billede

Kontroversiel internet-kongres skudt i gang: Vigtige ting på spil

Omstridt kongres vil arbejde på en øget regulering af det frie internet. Amerikansk kommissær råber vagt i gevær.

Geneve i Schweiz står de næste tre dage for det årlige telekommunikations-forum, der bliver afholdt for femte gang.

'The Fifth World Telecommunication/ICT Policy Forum (WTPF) har før trukket overskrifter.

Sidste år stod FN for afholdelsen af WCIT-12 i Dubai, der blandt andet medførte en skarp kritik af Den Internationale Telekommunikationsunions (ITU) forsøg på at indføre tiltag, der kunne føre til mere overvågning. Det kan du læse meget mere om her.

I disse dage er forummet så i gang i igen. Denne gang er det Den Internationale Telekommunikationsunion (ITU), der afholder begivenheden, der har besøg af delegerede for lande verden over.

Årets tema er 'internationale internet-relaterede offentlige politiske spørgsmål', og det har igen fået kritikken til at blusse op.

Særligt en amerikansk kommissær har været ude med kritik. Således pegede han som vidne ved den amerikanske kongres på, at Dubai og Geneve er et indledende stykke arbejde, der samlet kan lede op til en gennemgribende indgribning i 2014 - The 2014 ITU Plenipotentiary Conference

Det skriver Zdnet.com.

ITU's planner må stoppes

I vidneskranken sagde kommissæren, Rovert McDowell, blandt andet, at når alt kom til alt, så har 89 lande allerede givet ITU rettigheder over internettet. Videre gjorde han det også klart, at ITU's planner må stoppes.

"Fjender af internetfrihed rundt om i verden arbejder hårdt på at udnytte disse forhandlinger..." siger han blandt andet.

De næste par dages forhandlinger vil endvidere, ifølge Zdnet.com, gå på en oprettelse af 'Globale Principper for styring og brug af internettet'.

En kommissær fra EU på det digitale område og med ansvar for Europas internetpolitik har, ifølge Zdnet.com, også været ude med skarp kritik. Hun siger blandt andet at ITU's forslag risikerer at ødelægge internettets evolution som et kritisk, globalt og kommercielt netværk af frit bevægelige information og data.

Her er fjenderne

Og skal man tro den amerikanske kommissær er det særligt nogle land, der er mere aggressive end andre.

"Siden 2003 har mit kontor direkte observeret at lande som Kina, Rusland, Iran, Saudi Arabien og deres allierede, aldrig har opgivet deres lovgivningsmæssige søgen. De er blevet ved med at skubbe til ITU og FN i forhold til reguleringer af drift, økonomi og indhold på internettet," citerer zdnet.com kommissærren for at have udtalt til kongressen.

Kommissærren udtalte videre at skaden allerede er sket, fordi kongressen og mange, der kæmper for internettets frihed ikke har taget ITU's intentioner seriøse.

Telekommunikationsforummet 2013 i Geneve er netop påbegyndt i dag og slutter den 16. maj 2013. Danmark har tre delegerede med fra Erhvervsstyrelsen. 

Læs også: 
Hemmeligt forslag skal indføre øget overvågning af dig

EU i oprør: Telebranchen er ved at kapre internettet

Offentligheden må intet vide: Danskere forhandler om nettets fremtid

Slap bare af: Ny overvågning vil ikke ramme dig
IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Platform Engineer til Danmarks bedste DevOps-kontor

Politiets Efterretningstjeneste

DevOps-udviklere i PET

Saab Danmark A/S

Servicetekniker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere