Artikel top billede

Kontroversiel internet-kongres skudt i gang: Vigtige ting på spil

Omstridt kongres vil arbejde på en øget regulering af det frie internet. Amerikansk kommissær råber vagt i gevær.

Geneve i Schweiz står de næste tre dage for det årlige telekommunikations-forum, der bliver afholdt for femte gang.

'The Fifth World Telecommunication/ICT Policy Forum (WTPF) har før trukket overskrifter.

Sidste år stod FN for afholdelsen af WCIT-12 i Dubai, der blandt andet medførte en skarp kritik af Den Internationale Telekommunikationsunions (ITU) forsøg på at indføre tiltag, der kunne føre til mere overvågning. Det kan du læse meget mere om her.

I disse dage er forummet så i gang i igen. Denne gang er det Den Internationale Telekommunikationsunion (ITU), der afholder begivenheden, der har besøg af delegerede for lande verden over.

Årets tema er 'internationale internet-relaterede offentlige politiske spørgsmål', og det har igen fået kritikken til at blusse op.

Særligt en amerikansk kommissær har været ude med kritik. Således pegede han som vidne ved den amerikanske kongres på, at Dubai og Geneve er et indledende stykke arbejde, der samlet kan lede op til en gennemgribende indgribning i 2014 - The 2014 ITU Plenipotentiary Conference

Det skriver Zdnet.com.

ITU's planner må stoppes

I vidneskranken sagde kommissæren, Rovert McDowell, blandt andet, at når alt kom til alt, så har 89 lande allerede givet ITU rettigheder over internettet. Videre gjorde han det også klart, at ITU's planner må stoppes.

"Fjender af internetfrihed rundt om i verden arbejder hårdt på at udnytte disse forhandlinger..." siger han blandt andet.

De næste par dages forhandlinger vil endvidere, ifølge Zdnet.com, gå på en oprettelse af 'Globale Principper for styring og brug af internettet'.

En kommissær fra EU på det digitale område og med ansvar for Europas internetpolitik har, ifølge Zdnet.com, også været ude med skarp kritik. Hun siger blandt andet at ITU's forslag risikerer at ødelægge internettets evolution som et kritisk, globalt og kommercielt netværk af frit bevægelige information og data.

Her er fjenderne

Og skal man tro den amerikanske kommissær er det særligt nogle land, der er mere aggressive end andre.

"Siden 2003 har mit kontor direkte observeret at lande som Kina, Rusland, Iran, Saudi Arabien og deres allierede, aldrig har opgivet deres lovgivningsmæssige søgen. De er blevet ved med at skubbe til ITU og FN i forhold til reguleringer af drift, økonomi og indhold på internettet," citerer zdnet.com kommissærren for at have udtalt til kongressen.

Kommissærren udtalte videre at skaden allerede er sket, fordi kongressen og mange, der kæmper for internettets frihed ikke har taget ITU's intentioner seriøse.

Telekommunikationsforummet 2013 i Geneve er netop påbegyndt i dag og slutter den 16. maj 2013. Danmark har tre delegerede med fra Erhvervsstyrelsen. 

Læs også: 
Hemmeligt forslag skal indføre øget overvågning af dig

EU i oprør: Telebranchen er ved at kapre internettet

Offentligheden må intet vide: Danskere forhandler om nettets fremtid

Slap bare af: Ny overvågning vil ikke ramme dig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere