Artikel top billede

Intel mister terræn: Taber markedsandele med lynets hast

Især én type konkurrenter haler ind på verdens største chipselskab med stor fart.

Verdens største chip-producent, Intel, mister terræn på det store globale chip-marked.

De af Intels konkurrenter, der tidligt satsede på markedet for chip til mobile enheder, vinder ind på selskabets med forrygende hast, viser ny undersøgelse fra analysehuset IC Insights.

Ganske vist er Intel fortsat verdens største chipproducent målt på omsætning, men selskabet mister terræn til især rivalerne Samsung og Qualcomm, der udvikler og producerer chip til smartphones og tablet-computere.

Intel har først sent erkendt markedets udvikling, og er derfor i dag fortsat tung på chipsalg til pc'er, der oplever faldende salg. Det kan du læse mere om her.

I årets første kvartal solgte Intel chip for 66,4 milliarder kroner, hvilket svarer til et fald på tre procent i forhold til den samme periode i fjor.

Til gengæld steg Samsungs salg af chip med 13 procent til 45,7 milliarder kroner. Det skyldes ikke mindst øget produktion af Apples iPhone og iPad, som Samsung leverer chip til.

Det helt store hop har Qualcomm taget. Selskabet har i perioden øget sit salg af chip med hele 28 procent til et samlet chip-salg i kvartalet for 22,4 milliarder kroner.

Qualcomm leverer blandt andet sin Snapdragon-chip til mange af de nyeste smartphones som eksempelvis HTC One og visse udgaver af Samsungs Galaxy S4.

Det samlede salg af chip er steget med blot to procent i kvartalet i forhold til den samme periode sidste år.

Intel ejer i dag verdens mest komplekse faciliteter til produktion af chip. Selskabet planlægger at indlede 14-nanometer-produktion i begyndelsen af næste år.

Læs også:

Pc-markedets krise: Sådan ser fremtiden ud

Sådan overlever Intel en tid med faldende pc-salg

Det danske pc-salg sendt til tælling

Intels indtjening og omsætning styrtdykker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.