Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen

Stjålne computere fra Skat spøger i skattesag

Et uopklaret dobbelttyveri af computere fra Skatteministeriet i 2010 er blevet en del af sagen om, hvem der gjorde hvad hos Skatteministeriet i forbindelse med behandlingen af Statsministerens skattesag.

Et antal pc'er, der i 2010 blev stjålet i Skatteministeriet i to omgange, er nu blevet en del af Skattesagskommissionens undersøgelse af, hvem der gjorde hvad, da Skat behandlede Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og ægtemandens skattesag.

Det kom frem ved den sidste afhøring af vidner før sommeren, som foregik forleden.  

Computerne, der i forbindelse med to hændelser i 2010 forsvandt fra Skatteminsteriet, er i forbindelse med afhøringerne af flere vidner blevet nævnt for kommissionen, blandt andet af tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V).
  
Det siger formand for Skattesagskommissionen, Lars E. Andersen.

Spindoktor-pc forsvandt

Ifølge kommissionsformanden forsvandt en af minstersekretærernes computer ved samme lejlighed.

Det skete, da ukendte tyve skaffede sig adgang til Skatteministeriet, formentlig ved hjælp af et stjålet, men i øvrigt gyldigt, adgangskort over flere omgange. 

Skattesagskommissionen har ifølge formanden modtaget politirapporterne fra efteråret 2010 om computer-tyverierne, som aldrig er blevet opklaret.

Han fortæller, at Skattesagskommissionen endnu ikke har gennemgået materialet, der er ret nyt for kommissionen.

Men materialet vil blive delt ud til bisidderne, når arbejdet genoptages til efteråret. 

Lars E. Andersen fortæller, at han ikke tror, at Skattesagskommissionen gør mere ud af materialet om de to computertyverier.

"Jeg tror bare, at vi konstaterer, at det er rigtigt, at der har været de her to tyverier."

Ingen kommentarer

Omvendt vil han ikke svare på, om den uopklarede sag kan være interessant.

Hvilken relation kan de her tyverier af computere have til det i skal undersøge?

"Det vil jeg ikke kommentere. Næste forår skal vi jo afgive en beretning, og der vil vi jo selvfølgelig komme ind på de her forhold," siger Lars E. Andersen.  

Det er iøvrigt ikke kun Skattevæsenet, der mister computerudstyr. Du kan læse om flere tab af offentlig it-ejendom her.

Læs også: Skat ramt af dobbelt it-indbrud på få dage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.