Artikel top billede

Foto: Povl. D Rasmussen (Foto: Povl D. Rasmussen)

Skat ramt af dobbelt it-indbrud på få dage

Mere end 40 computere er i flere omgange stjålet fra Skatteministeriet. Oplysningerne på maskinerne er ifølge SKAT krypteret.

Læs også : Danske ministerier har mistet 100 bærbare pc'er

Skatteministeriet har i løbet af få dage haft besøg to gange af indbrudstyve, som i flere omgange har stjålet et antal computere.
 
I løbet af weekenden er der ifølge skatteministeriet stjålet 27 computere og en telefon, mens tyvene ved et indbrud natten til fredag forsvandt med 15 computere og et par telefoner.
 
"Det siger sig selv, at vi ikke kan leve med det her. Vi går nu i gang med at stramme op på sikkerheden. Vi øger videoovervågningen, får faste vagter og strammer op på vores procedurer omkring vores adgangskort," udtaler direktør i Skatteministeriet Jesper Skovhus Poulsen i en pressemeddelelse.
 
Det er Amager Politistation, der står for efterforskningen af tyverierne af computere og telefoner fra Skatteministeriet.
 
Ifølge Ritzaus Bureau mener politiet, at tyvene i begge tilfælde er kommet ind i Skatteministeriets bygning ved at benytte et af ministeriets egne nøglekort. 
 
"Vi har ikke fundet nogen tegn på, at der brudt vinduer eller andet op, så de er kommet ind via adgangskort, siger den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi, Kenneth Vest til Ritzau.

Ifølge Skat vil det ikke være muligt for tyvene at få adgang til oplysninger på de stjålne computerne.
 
"Det helt afgørende for os er, at det ikke vil være muligt for tyvene at få adgang til oplysninger via de stjålne computere. Oplysningerne er krypteret, så her skulle ikke være noget problem," siger Jesper Skovhus Poulsen i en pressemeddelelse.
 
Tilbage i april blev tre forskellige skattekontorer i Jylland udsat for indbrud, hvor der også blev stjålet computere. Men her kom tyvene angiveligt ind ved at smadre vinduer.  

Læs også : Danske ministerier har mistet 100 bærbare pc'er




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere