Artikel top billede

Disse it-firmaer scorer flest kroner på den danske stat

Staten har brugt milliarder på it hos it-virksomheder i det sidste år, viser nye tal. Se hvilke firmaer, der sælger mest til staten her.

Selv om CSC længe har været i modvind, får it-kæmpen stadig betragtelige indtægter fra den danske stat. 

Faktisk var firmaet den næststørste leverandør til staten på tværs af alle former for leverancer i 2012.

Det viser oplysninger om offentlige indkøb, som projektet Open Spending, der kalder sig selv en slags Open Street Maps for penge, har indhentet og gjort offentligt tilgængeligt på nettet.

Kun Odense Stålskibsværft solgte i 2012 for flere penge til Staten end CSC, henholdsvis 1,7 milliarder kroner og knap en milliard kroner, viser materialet.  

Ifølge skaberne af databasen, hvor enhver kan kontrollere det offentlige forbrug, er der dog en række ministerier, som har nægtet at udlevere data om indkøb. Det gælder blandet andet Statsministeriet og Finansministeriet.

Den syvende største leverandør af varer til Staten er KMD, der har modtaget 1,74 procent af alle offentlige kroner brugt på indkøb ifølge datamaterialet.

Staten bruger også mange penge hos Atea, der fik næsten 316 milloner statskroner i kassen sidste år. IBM fik lidt mere ind, nemlig 331 millioner kroner.

Længere nede på listen optræder Steria og Terma, der modtog henholdsvis 175 og 255 millioner kroner fra Staten.

Du kan gå på jagt i Statens forbrug på denne hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere