Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Denne browser beskytter dig bedst mod malware

Se hvilken browser, der beskytter dig bedst mod malware.

Microsofts Internet Explorer er klart den bedste browser, når det gælder evnen til at beskytte dig mod malware.

Sådan lyder det fra testselskabet NSS Labs, der i en test har bombarderet fem top-browsere med malware for at se, hvilken browser, der bedst modstår mængderne.

De fem browsere i testen er Internet Explorer 10, Google Chrome 25/26, Apple Safari 5, Mozilla Firefox 19 og Opera 12.

I testen var Internet Explorer i stand til at blokere for mere end 99 procent af den malware, som forsøgte at trænge ind.

Det er langt bedre end alle de øvrige browsere.

Chrome nummer to

Nærmeste rival er Chrome, der dog blort opnåede en såkaldt 'block rate' på 83 procent.

Det er dog mere end 10 procent højere end tidligere målinger, hvor Chrome har haft udfordringer med evnen til at blokere for malware. Det kan du læse mere om her.

Ifølge NSS Labs skyldes den forbedrede indsats ikke mindst, at Google har indbygget en ny API i Chrome, nemlig den såkaldte Safe Browsing API v2.

"Den seneste API's funktionalitet er syv gange mere effektiv en Safe Browsing API alene og står bag 73,16 procent af Chromes overordnede block rate på 83,16 procent," hedder det fra selskabet.

Centrale mål

Browsere har i langt tid været en af de centrale mål for hackere, der sigter efter at distribuere malware, som kan stjæle informationer fra de inficerede computere samt malware, der kan anvendes til at kapre computere, så de kan anvendes til forskellige formål.

Det betyder samtidig, at browsere anvendt på den rigtige måde kan blokere for rigtigt meget malware, der vælter ind fra internettet. Browseren spiller således en vigtig rolle for it-sikkerheden.

"Der bør være indbygget stærke malware-barrierer i selve browserne - ikke mindst de mobile versioner - fremfor at man lægger an på tredje-parts- antimalware-løsninger," lyder det fra NSS.

Læs også:

10 vilde sikkerheds-exploits - så dygtige er hackerne

12 stærke tips: Sådan holder du din pc i topform

Hackere måtte opgive: Så sikker er Chrome OS

Denne browser beskytter dig bedst mod phishing

Test: Denne browser er den mest sikre




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere