Artikel top billede

Mistanke: Microsoft kigger med i dine Skype-beskeder

Microsoft læser med i de beskeder, som du sender på Skype.

Hver gang du sender eller modtager en besked på Skype, kan det meget vel være, at du og modtageren ikke er de eneste, der læser med.

Flere teknologi-medier melder nemlig, at Microsoft meget vel kan kigge med over skulderen. Årsagen er angiveligt sikkerhedshensyn.

Ifølge teknologi-mediet Ars Technica samt sikkerhedsselskabet The H Security scanner Microsoft løbende indholdet i Skype-beskeder for at se, om de indeholder tegn på svindel.

Ifølge mediet er det uvist, hvordan Microsoft efterfølgende håndterer informationerne fra de pågældende scanninger. Det er således uvist, om Microsoft beholder informationerne, eller om de bliver slettet.

Anvender automatiske scanninger

"Skype anvender automatiske scanninger i beskederne for at identificere uønskede beskeder samt for at identificere website-adresser, der tidligere er blevet markedet som afsendere af spam, svindel eller phishing-links," meddeler Skype-talsmand James Blaney i en email til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Ifølge sikkerhedsselskabet H Security ser det imidlertid ud til, at Microsoft ikke rører ved HTTP-url'er, men scanner HTTPS-url'er, der typisk linker til sikre websites og ikke spam-sites.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau rejser opdagelsen af scanningerne tvivl om privacy-niveauet i Skype.

Det er ikke godt for Microsoft, der i lang tid har kritiseret Google for at scanne indholdet i Gmail med henblik på at levere målrettede reklamer.

Sikkerhedsmanden Ashkan Soltani siger til Computerworlds nyhedsbureau, at det uklart, hvor præcist Microsoft scanner.

Det er således uvist, om selskabet scanner meddelelserne på Skype-klienten eller når de er undervejs.

"Det er en glidebane. Hvis Microsoft monitorerer URL'er i chatterne, hvad kan selskabet så ellers overvåge? Bliver dine chats optaget og gemt?," siger han.

Også det tyske sikkerhedsselskab Heise Security er nået frem til samme resultat. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Vi tester iMessage, Skype og Google Talk: Her er den bedste tjeneste
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.