Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Mistanke: Microsoft kigger med i dine Skype-beskeder

Microsoft læser med i de beskeder, som du sender på Skype.

Hver gang du sender eller modtager en besked på Skype, kan det meget vel være, at du og modtageren ikke er de eneste, der læser med.

Flere teknologi-medier melder nemlig, at Microsoft meget vel kan kigge med over skulderen. Årsagen er angiveligt sikkerhedshensyn.

Ifølge teknologi-mediet Ars Technica samt sikkerhedsselskabet The H Security scanner Microsoft løbende indholdet i Skype-beskeder for at se, om de indeholder tegn på svindel.

Ifølge mediet er det uvist, hvordan Microsoft efterfølgende håndterer informationerne fra de pågældende scanninger. Det er således uvist, om Microsoft beholder informationerne, eller om de bliver slettet.

Anvender automatiske scanninger

"Skype anvender automatiske scanninger i beskederne for at identificere uønskede beskeder samt for at identificere website-adresser, der tidligere er blevet markedet som afsendere af spam, svindel eller phishing-links," meddeler Skype-talsmand James Blaney i en email til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Ifølge sikkerhedsselskabet H Security ser det imidlertid ud til, at Microsoft ikke rører ved HTTP-url'er, men scanner HTTPS-url'er, der typisk linker til sikre websites og ikke spam-sites.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau rejser opdagelsen af scanningerne tvivl om privacy-niveauet i Skype.

Det er ikke godt for Microsoft, der i lang tid har kritiseret Google for at scanne indholdet i Gmail med henblik på at levere målrettede reklamer.

Sikkerhedsmanden Ashkan Soltani siger til Computerworlds nyhedsbureau, at det uklart, hvor præcist Microsoft scanner.

Det er således uvist, om selskabet scanner meddelelserne på Skype-klienten eller når de er undervejs.

"Det er en glidebane. Hvis Microsoft monitorerer URL'er i chatterne, hvad kan selskabet så ellers overvåge? Bliver dine chats optaget og gemt?," siger han.

Også det tyske sikkerhedsselskab Heise Security er nået frem til samme resultat. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Vi tester iMessage, Skype og Google Talk: Her er den bedste tjeneste
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere