Artikel top billede

Elendigt app-design dræner din smartphone for strøm

Nogle apps indeholder en design-brøler, der kan dræne batteriet i din smartphone.

Hensynet til batteriet har generelt ikke spillet en imponerende rolle i de senere års udvikling af smartphones og tablets. 

I stedet har det handlet om at booste specifikationerne med gigahertz-processorer, bedre kameraer og hurtigere internet-opkoblinger, samtidig med at der konstant føjes nye grafiske lækkerier til grænsefladen i styresystemet og i de mange apps. 

Som Computerworld skrev for nylig, ser det dog ud til, at der nu kommer lidt mere fokus på batterier. Man er trods alt ikke ret mobil, hvis man er afhængig af en stikkontakt hver anden time.

På Googles udviklerkonference i sidste uge blev der talt om, hvordan man med det rette software-design kan optimere strømforbruget.

The H Developer skriver, at man på Googles I/O blandt andet kunne se, hvor store batteri-gevinster, udviklerne opnåede ved at tænke sig om en ekstra gang med designet af en app til den populære musiktjeneste Pandora.

Konkret kunne en teleoperatør se, at app'en brugte alt for meget energi, fordi den ikke spillede optimalt sammen med måden, UMTS og LTE er skruet sammen på i forhold til dataoverførsler.

Modemmet i telefonen går i strømsparetilstand efter 10 sekunder, men hvis app'en konstant sender og modtager data, når denne tilstand aldrig at blive aktiveret.

I stedet bør data-pakkerne samles sammen og sendes i større klumper, lyder rådet fra Google.

Du kan se hele det spændende indlæg om app-udvikling og strømforbrug herunder. Eksemplet med Pandora kommer omkring 23:30:

I det hele taget ser det ud til, at der nu endelig begynder at komme et større fokus på batterierne i vores mobile enheder.

For nogle uger siden kunne forskere på University of Illinois afsløre, at de har udviklet et nyt mikrobatteri, der er langt kraftigere, end de batterier vi kender - og kan turbo-oplades.

"I de seneste årtier er elektronik blevet mindre. De dele af computere, der tænker, er blevet mindre. Og batteriet har været langt bagefter," forklarede professor William P. King.

Samtidig har algoritmeforskere i stigende grad fokus på, om man udnytter den eksistererende hardware på den mest energieffektive måde.

"Det er klart et område, man ser på algoritmiske konferencer. Nu er målet ikke kun at få tingene til at køre rigtig hurtigt; det er at bruge mindst energi," har Lars Arge, leder af Center for Massive Data Algoritmer på Aarhus Universitet, forklaret til Computerworld.

Læs også:

Ny batteri-type er mindre, kraftigere og har turbo-opladning

Skæv smartphone-udvikling: Disse teknologier forsømmes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere