Artikel top billede

Elendigt app-design dræner din smartphone for strøm

Nogle apps indeholder en design-brøler, der kan dræne batteriet i din smartphone.

Hensynet til batteriet har generelt ikke spillet en imponerende rolle i de senere års udvikling af smartphones og tablets. 

I stedet har det handlet om at booste specifikationerne med gigahertz-processorer, bedre kameraer og hurtigere internet-opkoblinger, samtidig med at der konstant føjes nye grafiske lækkerier til grænsefladen i styresystemet og i de mange apps. 

Som Computerworld skrev for nylig, ser det dog ud til, at der nu kommer lidt mere fokus på batterier. Man er trods alt ikke ret mobil, hvis man er afhængig af en stikkontakt hver anden time.

På Googles udviklerkonference i sidste uge blev der talt om, hvordan man med det rette software-design kan optimere strømforbruget.

The H Developer skriver, at man på Googles I/O blandt andet kunne se, hvor store batteri-gevinster, udviklerne opnåede ved at tænke sig om en ekstra gang med designet af en app til den populære musiktjeneste Pandora.

Konkret kunne en teleoperatør se, at app'en brugte alt for meget energi, fordi den ikke spillede optimalt sammen med måden, UMTS og LTE er skruet sammen på i forhold til dataoverførsler.

Modemmet i telefonen går i strømsparetilstand efter 10 sekunder, men hvis app'en konstant sender og modtager data, når denne tilstand aldrig at blive aktiveret.

I stedet bør data-pakkerne samles sammen og sendes i større klumper, lyder rådet fra Google.

Du kan se hele det spændende indlæg om app-udvikling og strømforbrug herunder. Eksemplet med Pandora kommer omkring 23:30:

I det hele taget ser det ud til, at der nu endelig begynder at komme et større fokus på batterierne i vores mobile enheder.

For nogle uger siden kunne forskere på University of Illinois afsløre, at de har udviklet et nyt mikrobatteri, der er langt kraftigere, end de batterier vi kender - og kan turbo-oplades.

"I de seneste årtier er elektronik blevet mindre. De dele af computere, der tænker, er blevet mindre. Og batteriet har været langt bagefter," forklarede professor William P. King.

Samtidig har algoritmeforskere i stigende grad fokus på, om man udnytter den eksistererende hardware på den mest energieffektive måde.

"Det er klart et område, man ser på algoritmiske konferencer. Nu er målet ikke kun at få tingene til at køre rigtig hurtigt; det er at bruge mindst energi," har Lars Arge, leder af Center for Massive Data Algoritmer på Aarhus Universitet, forklaret til Computerworld.

Læs også:

Ny batteri-type er mindre, kraftigere og har turbo-opladning

Skæv smartphone-udvikling: Disse teknologier forsømmes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.