Artikel top billede

Smarte ure og briller vil indbringe it-firmaer milliarder

Bærbare teknologier som smartwatches vil for alvor få et gennembrud i de kommende år og står til at indbringe nogle særlige it-selskaber gigant-beløb.

Smartwatches er sammen med computer-briller to af mest hypede teknologi-koncepter her i 2013.

Samsung har annonceret, at selskabet er på vej med et smartwatch, der har længe været rygter om, at Apple arbejder på et iWatch, og det er vel også de færreste, der ikke har hørt om Googles computer-brille.

Skal man tro en ny rapport fra Credit Suisse, står markedet for bærbare teknologier på tærsklen til et kæmpe gennembrud.

Mens markedet for 'wearable technologies' i dag omsætter for et sted mellem 17 og 30 milliarder kroner, så vil det om blot to-tre år være vokset til op til 300 milliarder, skriver Business Insider om rapportens konklusioner.

Google og Apple kan tjene milliarder

Væksten vil ske med udgangspunkt i blandt andet smartwatches og fitness-teknologier, mens smartphonen så kan fungere som et omdrejningspunkt for de nye produkter.

Det er derfor også de to største smartphone-spillere, Apple og Google, der er bedst positioneret til at udnytte mulighederne på det nye marked.

I Credit Suisse-rapporten kan man ifølge Business Insider blandt andet læse, at iWatch vil kunne generere en årlig omsætning for Apple på omkring 60 milliarder kroner.

Gammel drøm får ben at gå på

Drømmen om de bærbare, intelligente teknologier er dog langt fra ny.

Tilbage i 80'erne var lommeregnerure og ure med indbyggede bib bib-spil noget af det helt hotte, og fantasifulde sci-fi-historier har også også inkluderet intelligente armbåndsure mere end én gang.

I nyere tid har Microsoft forsøgt sig med uret SPOT fra 2003-2008, der var været et massivt fokus på GPS-ure og puls-ure, og der er sågar lavet løsninger til at spænde en iPod Nano om håndleddet.

Teknologierne, der skal til for at realisere drømmen, er imiderlig blevet modnede over de seneste år: Energieffektive skærmteknologier som e-ink, touch-navigation, Bluetooth 4.0, stemmestyring, det allestedsnærværende internet og måske vigtigst af alt: Apps.

Får man smeltet alle disse teknologier sammen i et armbåndsur, der samtidig er solidt og lækkert at se på, har det potentiale til at blive bindeleddet i vores digitale liv.

Læs mere om nogle af de første smartwatches her.

Læs også:

Er et smartwatch til mere end tant og fjas?

Internet of Things: Derfor vil alt ændre sig nu

Disse 10 teknologier kan ændre alt for dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.