Artikel top billede

Fiberselskab gransket for rod i regnskaberne

Energitilsynet har undersøgt, om fiberselskab nu også husker at adskille fiber- og elforretningen.

Siden elselskaberne begyndte at rulle fiber ud, har der med jævne mellemrum været rejst bekymring om, hvorvidt pengene fra fiber- og elforretningen blev blandet sammen.

Senest udtrykte Teleindustriens direktør, Jakob Willer, bekymring over en formulering i regnskabet hos Sydfyns Elforsyning og opfordrede myndighederne til at kigge nærmere på sagen.

I den forbindelse har Computerworld bedt om aktindsigt i Energitilsynets tilsyn med elselskaberne og deres fiberforretning.

Den viser, at der, som elselskabets direktør Anders Banke selv har fremført, ikke er noget at komme efter hos Sydfyns Elforsyning.

Men svaret fra Energitilsynet fortæller også, at Energitilsynet ikke har haft grund til en eneste påtale eller påbud de seneste syv år.

"SET (Sekretariatet for Energitilsynet red.) kan imidlertid oplyse, at hverken SET eller Energitilsynet indenfor de seneste syv år har fundet anledning til at træffe afgørelse om, at en aftale mellem et elnetselskab og et fibernetselskab ikke er indgået på markedsmæssige vilkår," skriver Energitilsynet i svaret til Computerworld.

"Energitilsynet har således ikke givet påtale eller påbud i sager af denne art i den angivne periode."

Her har der været stikprøver

Som tidligere beskrevet foregår Energitilsynets tilsyn ved hjælp af stikprøver.

Så mange stikprøver blev foretaget sidste år

I den forbindelse har Computerworld endvidere bedt om at få oplyst, hvilke elselskaber der er ført stikprøvekontrol med igennem det seneste år, når det kommer til fiber.

Og det er ikke mange. Nærmere ingen.

"SET har indenfor det seneste år ikke ført stikprøvekontrol på overholdelsen af elforsyningslovens § 46 samt overvågningsbekendtgørelsens § 2, stk. 1, nr. 9."

Til gengæld blev der udført en del i 2010.

"Til orientering udtog SET i 2010 følgende ti selskaber til stikprøvekontrol i forhold til markedsmæssigheden af selskabernes koncerninterne aftaler:"

- Verdo Randers Elnet

- ENV Net A/S

- Syd Energi Net A/S

- NKE Elnet A/S

- NRGi Net A/S

- MES Net A/S

- Frederikshavn Elnet A/S

- TRE FOR El-net A/S

- SEF Net A/S

- NOE Net A/S
IT-JOB

RECONOR A/S Gruppen

Data-tekniker/IT-tekniker

BKI foods a/s

SOLUTION ARCHITECT

Lundgrens Advokatpartnerselskab

Serviceminded IT-supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere