Artikel top billede

Fiberselskab gransket for rod i regnskaberne

Energitilsynet har undersøgt, om fiberselskab nu også husker at adskille fiber- og elforretningen.

Siden elselskaberne begyndte at rulle fiber ud, har der med jævne mellemrum været rejst bekymring om, hvorvidt pengene fra fiber- og elforretningen blev blandet sammen.

Senest udtrykte Teleindustriens direktør, Jakob Willer, bekymring over en formulering i regnskabet hos Sydfyns Elforsyning og opfordrede myndighederne til at kigge nærmere på sagen.

I den forbindelse har Computerworld bedt om aktindsigt i Energitilsynets tilsyn med elselskaberne og deres fiberforretning.

Den viser, at der, som elselskabets direktør Anders Banke selv har fremført, ikke er noget at komme efter hos Sydfyns Elforsyning.

Men svaret fra Energitilsynet fortæller også, at Energitilsynet ikke har haft grund til en eneste påtale eller påbud de seneste syv år.

"SET (Sekretariatet for Energitilsynet red.) kan imidlertid oplyse, at hverken SET eller Energitilsynet indenfor de seneste syv år har fundet anledning til at træffe afgørelse om, at en aftale mellem et elnetselskab og et fibernetselskab ikke er indgået på markedsmæssige vilkår," skriver Energitilsynet i svaret til Computerworld.

"Energitilsynet har således ikke givet påtale eller påbud i sager af denne art i den angivne periode."

Her har der været stikprøver

Som tidligere beskrevet foregår Energitilsynets tilsyn ved hjælp af stikprøver.

Så mange stikprøver blev foretaget sidste år

I den forbindelse har Computerworld endvidere bedt om at få oplyst, hvilke elselskaber der er ført stikprøvekontrol med igennem det seneste år, når det kommer til fiber.

Og det er ikke mange. Nærmere ingen.

"SET har indenfor det seneste år ikke ført stikprøvekontrol på overholdelsen af elforsyningslovens § 46 samt overvågningsbekendtgørelsens § 2, stk. 1, nr. 9."

Til gengæld blev der udført en del i 2010.

"Til orientering udtog SET i 2010 følgende ti selskaber til stikprøvekontrol i forhold til markedsmæssigheden af selskabernes koncerninterne aftaler:"

- Verdo Randers Elnet

- ENV Net A/S

- Syd Energi Net A/S

- NKE Elnet A/S

- NRGi Net A/S

- MES Net A/S

- Frederikshavn Elnet A/S

- TRE FOR El-net A/S

- SEF Net A/S

- NOE Net A/S
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital