Artikel top billede

Her er fremtidens Wi-Fi: Store forbedringer i vente

Snart kan det være slut med at skulle indtaste brugernavn og passwords, hver gang du skal på et nyt Wi-Fi-netværk.

Inden længe vil du ikke behøve at bekymre dig om at logge ind, når du med din tablet, pc eller smartphone skal logge på et Wi-Fi-hotspot.

Ifølge it-mediet Zdnet er it-branchen nemlig på vej med en række nye standarder, der vil gøre adgang til Wi-Fi-netværk til en meget nem og glidende proces.

I dag skal man ofte først søge efter et hotspot, og når det er fundet, skal man oftest logge ind med brugernavn og password. Er der tale om et betalingsnetværk, skal man finde betalingskortet frem, inden vejen er banet for adgang.

Ligeledes er det ikke muligt eksempelvis at indlede en telefon-samtale på et 3G-netværk og dernæst glide over på en tredjeparts Wi-Fi-netværk, hvis telefonen kommer inden for en routers rækkevide.

Men det er altså snart slut, lyder det fra teknologi-branchen.

"Glidende opkobling til Wi-Fi er lige på trapperne," siger Derek Peterson, senior vice president i Wi-Fi-selskabet Biongo Wireless, til ZDnet.

Udrulning på vej

Ifølge ZDnet begyndte organisationen Wi-Fi Alliance tidligere på året at udstede certificeringer til den nye Hotspot 2.0-standard - også kaldet Passpoint.

Denne standard definerer de protokoller, som smartphone og computere anvender til at kommunikere med for at oprette trådløse forbindelser.

Sammen med en anden standard - Next Generation Hotspot - gør Passpoint-standarden det muligt for teleselskaber, Wi-Fi-udbydere og andre at indgå aftaler om flydende roaming mellem deres netværk.

Organisationen Wireless Broadband Alliance er allerede i fuld gang med en række pilotprojekter af den nye teknologi. Det sker sammen med en stribe af verdens største trådløse operatører, som blandt andet tæller amerikanske AT&T, kinesiske China Mobile, tyske T-Mobile og japanske NTT DoCoMo.

Ifølge Derek Peterson fra Biongo vil operatørerne for alvor begynde udrulningen mod årets slutning.

Det kommer det til at betyde

Med teknologien vil brugerne automatisk kunne flyde mellem forskellige operatørers 3G-, 4G- og Wi-Fi-netværk - sålænge de pågældende operatører har en roaming-aftale.

Brugeren vil ikke opdage, at telefonen eller computeren skifter netværk, og det vil således heller ikke være nødvendigt at indtaste nye brugernavne og nye passwords.

Læs også:

4G snart forældet - nu kommer det ultra-hurtige 5G

Kommer der farlige stråler fra din Wi-Fi?

Internet of Things: Derfor vil alt ændre sig nu

YouSee til angreb: Gratis WiFi i rivalens fiber-by




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere