Artikel top billede

Her er fremtidens Wi-Fi: Store forbedringer i vente

Snart kan det være slut med at skulle indtaste brugernavn og passwords, hver gang du skal på et nyt Wi-Fi-netværk.

Inden længe vil du ikke behøve at bekymre dig om at logge ind, når du med din tablet, pc eller smartphone skal logge på et Wi-Fi-hotspot.

Ifølge it-mediet Zdnet er it-branchen nemlig på vej med en række nye standarder, der vil gøre adgang til Wi-Fi-netværk til en meget nem og glidende proces.

I dag skal man ofte først søge efter et hotspot, og når det er fundet, skal man oftest logge ind med brugernavn og password. Er der tale om et betalingsnetværk, skal man finde betalingskortet frem, inden vejen er banet for adgang.

Ligeledes er det ikke muligt eksempelvis at indlede en telefon-samtale på et 3G-netværk og dernæst glide over på en tredjeparts Wi-Fi-netværk, hvis telefonen kommer inden for en routers rækkevide.

Men det er altså snart slut, lyder det fra teknologi-branchen.

"Glidende opkobling til Wi-Fi er lige på trapperne," siger Derek Peterson, senior vice president i Wi-Fi-selskabet Biongo Wireless, til ZDnet.

Udrulning på vej

Ifølge ZDnet begyndte organisationen Wi-Fi Alliance tidligere på året at udstede certificeringer til den nye Hotspot 2.0-standard - også kaldet Passpoint.

Denne standard definerer de protokoller, som smartphone og computere anvender til at kommunikere med for at oprette trådløse forbindelser.

Sammen med en anden standard - Next Generation Hotspot - gør Passpoint-standarden det muligt for teleselskaber, Wi-Fi-udbydere og andre at indgå aftaler om flydende roaming mellem deres netværk.

Organisationen Wireless Broadband Alliance er allerede i fuld gang med en række pilotprojekter af den nye teknologi. Det sker sammen med en stribe af verdens største trådløse operatører, som blandt andet tæller amerikanske AT&T, kinesiske China Mobile, tyske T-Mobile og japanske NTT DoCoMo.

Ifølge Derek Peterson fra Biongo vil operatørerne for alvor begynde udrulningen mod årets slutning.

Det kommer det til at betyde

Med teknologien vil brugerne automatisk kunne flyde mellem forskellige operatørers 3G-, 4G- og Wi-Fi-netværk - sålænge de pågældende operatører har en roaming-aftale.

Brugeren vil ikke opdage, at telefonen eller computeren skifter netværk, og det vil således heller ikke være nødvendigt at indtaste nye brugernavne og nye passwords.

Læs også:

4G snart forældet - nu kommer det ultra-hurtige 5G

Kommer der farlige stråler fra din Wi-Fi?

Internet of Things: Derfor vil alt ændre sig nu

YouSee til angreb: Gratis WiFi i rivalens fiber-by
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.