Artikel top billede

Se listen: Her er de største brugere af Statens It

Statens It har lavet en opgørelse over, hvilke brugere der egentlig har brugt mest drift, print, pc'er og meget mere. Tjek listen over de store millionbeløb.

Statens It er som bekendt en central it-spiller på det statslige område og står for store dele af blandt andet it-driften hos flertallet af landets ministerie-områder.

Nu har Statens It for første gang lavet en såkaldt forbrugsopgørelse.

Statens It er i år overgået fra en såkaldt bevillingsfinansiering til en afregning af kunderne efter deres forbrug af services fra Statens It.

Som en introduktion til overgangen til denne afregningsform har Statens It i 2012 løbende opgjort kundernes forbrug i en form for skyggemodel til bevillingsstrukturen, oplyser Statens IT.

Således lavede Statens It i begyndelsen af 2013 opgørelsen over, hvad de enkelte kunder skulle have betalt i 2012, såfremt den aktivitetsbaserede afregningsmodel havde været indført.

Sagt med andre ord: Denne opgørelse er ikke udsendte regninger til kunder, men hvad de skulle have betalt, hvis man var overgået til betaling, som det altså er sket i 2013.

Højeste og laveste forbrug

Således viser 2012-opgørelsen, som Computerworld har fået aktindsigt i, at opdelingen af it-ydelser er opdelt indenfor en stribe felter.

Det være sig it-servicedesk, fagapplikationsdrift, driftsinfrastruktur, netværk, telefoni, print og it-rådgivning.

Du kan tjekke alle underposterne og hovedposterne for hver kunde ved at downloade dette ark.

Her fremgår det videre, at Finansministeriet ville være blevet afregnet for 35,8 millioner kroner i 2012.

Erhvervs- og vækstministeriet brugte for 35,3 millioner kroner, Klima-, Energi og Bygningsministeriet 13 millioner kroner, Forskning, Innovation og Videregående uddannelser 17,3 millioner kroner, Integrationsministeriet 19,2 millioner kroner og Kulturministeriet 15,8 millioner kroner.

Hos Miljøministeriet finder man det næsthøjeste beløb på 78,9 millioner kroner, mens Beskæftigelsesministeriet beløb er 81,5 millioner kroner og dermed det højeste.

I den lave ende ligger Økonomi- og Indenrigsministeriet med 0,5 millioner kroner, Social- og Integrationsministeriet 3,2 millioner kroner, Ministeriet for by, bolig og landdistrikter 3,2 millioner kroner og til sidst "andre kunder", som er blevet faktueret for 1,2 millioner kroner.

Tilsammen ville alle kunderne være blevet faktuereret i 2012 for 136,7 millioner kroner, hvis afregningen efter forbrug havde været implementeret i 2012.

Læseguide: Sidetal for hver kunde

Som en læsevejledning til det ark, du kan downloade med tal, kan du herunder se, hvilke sider som de forskellige kunders oplysninger kan findes på.

Finansministeriet.
Side 1-2

Erhvervs- og vækstministeriet
Side 3

Klima-, Energi og Bygningsministeriet
Side 4-6

Forskning, Innovation og Videregående uddannelser
Side 7-8

Integrationsministeriet
Side 9

Kulturministeriet
Side 10-12

Miljøministeriet
Side 13

Beskæftigelsesministeriet
Side 14-15

Økonomi- og Indenrigsministeriet
Side 16-17

Social- og Integrationsministeriet
Side 18

Ministeriet for by, bolig og landdistrikter
Side 19

Andre kunder
Side 20
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere