Artikel top billede

Mobility 2.0: Er du klar til den næste bølge?

Smartphones og tablets har invaderet virksomhederne. Nu er det tid til den næste mobile bølge.

De tider, hvor mobile enheder og mobile løsninger var nice to have i en virksomhed, er forbi. I dag er mobilitet omdrejningspunkt for det at drive en moderne virksomhed. 

Den erkendelse er rigtig mange beslutningstagere efterhånden kommet frem til.

"Europæiske beslutningstagere fokuserer på den anden bølge, der kommer efter device management og kommunikationstjenester," skriver Forrester-analytiker Henning Dransfeld i et blogindlæg.

"De forsøger at balancere svaret på fundamentale trends samtidig med at skulle understøtte nødvendige forretningsbehov."

"Vinderen vil ikke nødvendigvis være den, der understøtter de fleste enheder eller de fleste applikationer. Succesfuld mobil udrulning er, når it-siden forstår og tilgodeser forretningens specifikke behov," skriver Henning Dransfeld.

Det skaber en succes

Han beskriver nogle af de mange forskellige fremgangsmåder, CIO'er anvender i den mobile rejse - fra bring you won device til choose you own device.

Med udgangspunkt i en række virksomhedscases konkluderer han:

"Succesfulde udrulnings-scenarier, der skaber værdi for virksomheden, kunne ses, hvor forretningen og it var fælles om en række mål og arbejdede sammen om at skabe overensstemmelse mellem krav fra forretningen og tekniske begrænsninger."

Gartner-analytiker Richard Gordon er af samme opfattelse.

Han skriver i et blogindlæg, at undersøgelser viser, at næsten 40 procent af CIO'erne går efter at skabe et fuldstændig mobilt arbejdsmiljø i 2016 for blandt andet at kunne booste innovationen og nå nye kundesegmenter.

I en helt ny rapport fra konsulentfirmaet McKinsey udråbes det mobile internet som en af de teknologi-trends, der kan få størst betydning for både vores privatliv og samfundsøkonomien i de kommende år.

Det mobile internet betyder, at det er muligt at få adgang til nettet, uanset hvor man befinder sig, hvilket skaber nye måder at arbejde på.

"Det mobile internet har også applikationer på tværs af virksomheder og den offentlige sektor og giver mulighed for en mere effektiv levering af mange services og skaber muligheder for at øge produktiviteten," skriver McKinsey.

Læs også:

Her er teknologierne der ændrer vores verden

Derfor bliver 5G et totalt anderledes mobilnetværk

Mobile løsninger: Disse ting skal du holde øje med i 2013

Rigspolitiets CIO: Sådan får vi de bedste mobile løsninger




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere