Artikel top billede

Mobility 2.0: Er du klar til den næste bølge?

Smartphones og tablets har invaderet virksomhederne. Nu er det tid til den næste mobile bølge.

De tider, hvor mobile enheder og mobile løsninger var nice to have i en virksomhed, er forbi. I dag er mobilitet omdrejningspunkt for det at drive en moderne virksomhed. 

Den erkendelse er rigtig mange beslutningstagere efterhånden kommet frem til.

"Europæiske beslutningstagere fokuserer på den anden bølge, der kommer efter device management og kommunikationstjenester," skriver Forrester-analytiker Henning Dransfeld i et blogindlæg.

"De forsøger at balancere svaret på fundamentale trends samtidig med at skulle understøtte nødvendige forretningsbehov."

"Vinderen vil ikke nødvendigvis være den, der understøtter de fleste enheder eller de fleste applikationer. Succesfuld mobil udrulning er, når it-siden forstår og tilgodeser forretningens specifikke behov," skriver Henning Dransfeld.

Det skaber en succes

Han beskriver nogle af de mange forskellige fremgangsmåder, CIO'er anvender i den mobile rejse - fra bring you won device til choose you own device.

Med udgangspunkt i en række virksomhedscases konkluderer han:

"Succesfulde udrulnings-scenarier, der skaber værdi for virksomheden, kunne ses, hvor forretningen og it var fælles om en række mål og arbejdede sammen om at skabe overensstemmelse mellem krav fra forretningen og tekniske begrænsninger."

Gartner-analytiker Richard Gordon er af samme opfattelse.

Han skriver i et blogindlæg, at undersøgelser viser, at næsten 40 procent af CIO'erne går efter at skabe et fuldstændig mobilt arbejdsmiljø i 2016 for blandt andet at kunne booste innovationen og nå nye kundesegmenter.

I en helt ny rapport fra konsulentfirmaet McKinsey udråbes det mobile internet som en af de teknologi-trends, der kan få størst betydning for både vores privatliv og samfundsøkonomien i de kommende år.

Det mobile internet betyder, at det er muligt at få adgang til nettet, uanset hvor man befinder sig, hvilket skaber nye måder at arbejde på.

"Det mobile internet har også applikationer på tværs af virksomheder og den offentlige sektor og giver mulighed for en mere effektiv levering af mange services og skaber muligheder for at øge produktiviteten," skriver McKinsey.

Læs også:

Her er teknologierne der ændrer vores verden

Derfor bliver 5G et totalt anderledes mobilnetværk

Mobile løsninger: Disse ting skal du holde øje med i 2013

Rigspolitiets CIO: Sådan får vi de bedste mobile løsninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.