Artikel top billede

Fem danske top-CIO'er: Her er vores gyldne opskrift

De fem nominerede til titlen som Årets CIO i Danmark i 2013 giver her deres bud på, hvordan man kan udnytte it til at understøtte forretningen og skabe innovation og vækst.

Computerworld kunne i april afsløre de fem nominerede til titlen Årets CIO 2013 og har siden bragt interviews med hver af de fem kandidater her på siden.

Titlen er i de seneste år gået til Mikael Munck fra Saxo Bank (2012), Torben Bonde fra Vestas (2011) og Michael Moesgaard fra Dong Energy (2010).

Fælles for dem alle er, at de har en dyb forståelse for, hvordan it og forretningen kan og skal spille sammen, at de ser it som et redskab til innovation og effektivisering.

Også i år er de kompetencer og visioner kendetegnende for de nominerede. Her kan de læse de fem interviews med kandidaterne:


Lego's CIO: Derfor skal vores it-folk være centralt placeret
Lego vil have sine it-folk i huset og ikke andre steder. Det er der en helt speciel grund til, fortæller CIO Henrik Amsinck.


CIO i Grundfos: Sådan udnytter vi vores data til at tjene penge
Jens Hartmann har som CIO i Grundfos fokus på blandt andet internet of things, machine to machine og big data. Informationer kan blive til produkter, men det kræver, at organisationen er rustet til det, fortæller han.


CIO i ATP: Sådan optimerer vi både drift og udvikling
Forretningsudvikling skal sættes i system og prioriteres benhårdt. Hos ATP har CIO Per Kjersgaard Rasmussen delt it-organisationen op i to, så både drift og udvikling får det rette fokus.


Coloplasts CIO: Fra finans til chef for it
Coloplasts Anders Skovgaard kendte en masse til økonomi, men knap så meget til teknologi, da han tiltrådte som it-chef i 2010, og det har faktisk været til hans fordel. 


Damco-CIO skal holde styr på milliarder af varer
Hos virksomheden Damco holder 60 it-folk styr på milliarder af varer, 10.000 virksomheder og 11.300 ansatte. Her fortæller CIO Mark Scotland, hvordan det kan lade sig gøre.

Sådan kåres vinderen

De indstillede kandidater har alle udfyldt et spørgeskema med en lang række detaljerede spørgsmål inden for strategisk ledelse, konkrete initiativer og reflektioner i forhold til rollen som CIO.

Det er Computerworld, IDC, SAS Institute og Dansk IT, der står bag prisuddelingen.

Det er ottende gang, at den eftertragtede titel uddeles, og i år finder kåringen sted den 6. juni på Den Blå Planet i Kastrup.

Computerworld afslører naturligvis vinderen straks efter offentliggørelsen, så hold øje med vores side torsdag aften.

Følg @kimstensdal
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.