Artikel top billede

Ny chefredaktør på Computerworld

Computerworld får ikke bare nyt design og ny ejer, men en ny chefredaktør har også sat sig til rette bag computeren. Mød ham her.

Det er den 39-årige Lars Jacobsen, som overtager chefredaktørposten efter Line Ørskov. Hun har i forbindelse med ejerskiftet benyttet lejligheden til at udleve en gammel drøm og bliver direktør for et nyt startup-projekt.

Lars Jacobsen er oprindeligt uddannet cand.scient.adm. med et speciale i it og effektiviseringer i den offentlige sektor og har de seneste tre år arbejdet som udviklingschef i Computerworlds hidtidige moderselskab, IDG Danmark, og har været brugt internationalt som inspirator for andre IDG-landes udviklings-afdelinger.

Det er dog en mand, der er kendetegnet ved en enorm viden og kærlighed til teknologi. Så det er en person, der kender Computerworld og it-journalistik indefra, der skal tegne den redaktionelle linje i fremtiden. Lars Jacobsen har tidligere i en årrække været chefredaktør for PC World og optræder ofte som it-ekspert på DR og TV 2. Senest har han i en serie programmer på DK4 fortalt om Windows' historie og baggrunden for Windows 8.  

Computerworld A/S' administrerende direktør, Søren Queitsch, er da også begejstret:

"Jeg har arbejdet sammen med Lars siden 2006 og kender ham som en dygtig journalist med dyb teknologisk indsigt," forklarer han og tilføjer: "Samtidig kender han chefredaktør-rollen fra tidligere og Computerworld-platformen som ingen anden. Jeg var derfor ikke i tvivl om, at Lars var den rigtige mand til at tage Computerworld på den næste del af mediets rejse, da Line Ørskov valgte at søge nye udfordringer".

Lars Jacobsen understreger, at Computerworld skal kunne noget andet og mere end at servere nøgne nyheder for læserne.

"Computerworld skal være en ven, som tager læseren i hånden og giver ham eller hende en umiddelbar nytteværdi i arbejdsdagen. Der er masser af nyhedssites, som skøjter omkring om it, men der er kun ganske få redaktioner, som har kompetencen til at gå bag om nyhederne, forklare teknologien og fortælle, hvorfor tingene skete - og hjælpe læseren på vej. Det skal Computerworld først og fremmest kunne," siger Lars Jacobsen.

Han understreger dog, at det nye samlede Computerworld samtidig skal have en bredde, der rækker fra CIO-stoffet til artiklen om de bedste smartphones.

"Vi dækker bredt og når ud til over 220.000 it-interesserede danskere, som kommer til os efter it-nyheder, branchenyheder, analyser og de bedste cases. Men de kommer tilbage, fordi journalistikken er velskrevet, brugbar og tager udgangspunkt i deres behov. Uanset om det er en ledig it-professionel, der tager temperaturen på potentielle arbejdspladser og karrierestof, eller en it-direktør, der overvejer, hvilken cloud-løsning der er den bedste for hans forretning," siger Lars Jacobsen.

Privat er det familien, en lettere adskilt ældre Porsche, en propfyldt Kindle-konto med e-bøger, løbeskoene og svømmehallen, der trækker - og så glæden ved at pakke en knitrende æske med nyt elektronikudstyr op. Det er trods alt, som Lars Jacobsen understreger, fordi det er sjovt, at de fleste af os startede med at beskæftige os med it.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.