Artikel top billede

Profitten styrtdykker: Men fiberselskab massehyrer

Indtjeningen er på bare ét år faldet med cirka 75 procent hos dansk fiberselskab. Samtidig er antallet af medarbejdere steget med næsten 25 procent.

21,5 millioner kroner.

Sådan lyder årets resultat hos danske GlobalConnect A/S.

Dermed er indtjeningen faldet fra 74,8 millioner kroner året før.

Tilgengæld fremgår det af regnskabet, at selskabets omsætning ligger nogenlunde stabilt på 433 millioner kroner.

"The Danish telecommunications market was under further pressure during 2012 due to the financial crisis and the Danish regulator, Erhvervsstyrelsen, was challenged in its pursuit to ensure sound competition in the Danish market," skriver selskabets ledelse, med Niels Zibrandtsen som direktør, i regnskabet.

Årsagerne til styrtdykket i indtjeningen skyldes flere forhold. Blandt andet investeringer i infrastruktur.

Næsten 25 procent flere folk

Faktisk har selskabet bygget fem datahaller i Danmark og Tyskland og råder nu samlet over 7000 m² datacentre fordelt på 28 haller, oplyser man. 

Endvidere har GlobalConnect ekspanderet sit fibernet betydeligt i Danmark, men særligt også i Nordtyskland, forklarer GlobalConnect.

Faktisk har selskabet aktiver for hele 1,7 milliarder kroner - herunder ejerskab af fibernetnærk.

Investeringerne vil betyde øget vækst i fremtiden, er forventingen.

GlobalConnect oplyser videre, at man faktisk er blevet 24 procent flere medarbejdere, så man nu er oppe på 174 i alt.

Ordrer for 1,3 milliarder kroner

Pengestrømmende ser da også positive ud.

I selskabet skriver ledelsen, at der er lukket bindende mangeårige kundekontrakter til en værdi af ikke mindre end 1,3 milliarder kroner.

"Det sikrer regnskabsmæssige indtægter og stærke pengestrømme i mange år fremover, hvilket sikrer en stor forudsigelighed for GlobalConnect som leverandør," lyder det fra direktør Niels Zibrandtsen til Computerworld.

Han erklærer sig tilfreds med årets regnskab, hvor indtjeningen altså er faldet markant, men hvor selskabet satser på vækst i de kommende år.

Niels Zibrandtsen forklarer, at aktionærerne er tilfredse med resultatet, da de "afspejler en styrkelse af organisationen der skal implementere de ordre der er lukket i 2012".

"GlobalConnect har i 2012 haft sit bedste år nogensinde i ordreindtag og vi ser også i 2013 stærke indikationer på markant fortsat vækst," forklarer han.

Næste år forventer selskabet en "markant forbedring af driftresultatet (EBITDA) og bundlinje resultat", oplyser direktøren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere