Artikel top billede

Profitten styrtdykker: Men fiberselskab massehyrer

Indtjeningen er på bare ét år faldet med cirka 75 procent hos dansk fiberselskab. Samtidig er antallet af medarbejdere steget med næsten 25 procent.

21,5 millioner kroner.

Sådan lyder årets resultat hos danske GlobalConnect A/S.

Dermed er indtjeningen faldet fra 74,8 millioner kroner året før.

Tilgengæld fremgår det af regnskabet, at selskabets omsætning ligger nogenlunde stabilt på 433 millioner kroner.

"The Danish telecommunications market was under further pressure during 2012 due to the financial crisis and the Danish regulator, Erhvervsstyrelsen, was challenged in its pursuit to ensure sound competition in the Danish market," skriver selskabets ledelse, med Niels Zibrandtsen som direktør, i regnskabet.

Årsagerne til styrtdykket i indtjeningen skyldes flere forhold. Blandt andet investeringer i infrastruktur.

Næsten 25 procent flere folk

Faktisk har selskabet bygget fem datahaller i Danmark og Tyskland og råder nu samlet over 7000 m² datacentre fordelt på 28 haller, oplyser man. 

Endvidere har GlobalConnect ekspanderet sit fibernet betydeligt i Danmark, men særligt også i Nordtyskland, forklarer GlobalConnect.

Faktisk har selskabet aktiver for hele 1,7 milliarder kroner - herunder ejerskab af fibernetnærk.

Investeringerne vil betyde øget vækst i fremtiden, er forventingen.

GlobalConnect oplyser videre, at man faktisk er blevet 24 procent flere medarbejdere, så man nu er oppe på 174 i alt.

Ordrer for 1,3 milliarder kroner

Pengestrømmende ser da også positive ud.

I selskabet skriver ledelsen, at der er lukket bindende mangeårige kundekontrakter til en værdi af ikke mindre end 1,3 milliarder kroner.

"Det sikrer regnskabsmæssige indtægter og stærke pengestrømme i mange år fremover, hvilket sikrer en stor forudsigelighed for GlobalConnect som leverandør," lyder det fra direktør Niels Zibrandtsen til Computerworld.

Han erklærer sig tilfreds med årets regnskab, hvor indtjeningen altså er faldet markant, men hvor selskabet satser på vækst i de kommende år.

Niels Zibrandtsen forklarer, at aktionærerne er tilfredse med resultatet, da de "afspejler en styrkelse af organisationen der skal implementere de ordre der er lukket i 2012".

"GlobalConnect har i 2012 haft sit bedste år nogensinde i ordreindtag og vi ser også i 2013 stærke indikationer på markant fortsat vækst," forklarer han.

Næste år forventer selskabet en "markant forbedring af driftresultatet (EBITDA) og bundlinje resultat", oplyser direktøren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.