Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Sådan sparer kommune millioner på nyt lønsystem

Alene én kommune sparer hvert år 3,8 millioner kroner efter at have sendt KMD-system i udbud. Små 30 kommuner brød i sin tid reglerne.

Hillerød Kommune var blandt de mange kommuner, der uden om udbud købte KMD Opus-systemer tilbage i 2009 og efterfølgende annullerede kontrakten med KMD.

Men i 2011 har man været i EU-udbud og har nu implementeret KMD Opus og hermed gjort regnestykket op.

Konkurrenceudsættelsen har betydet en årlig besparelse på 3,8 millioner kroner, oplyser digitaliseringschef Søren Kristiansen fra Hillerød Kommune.

"Det er, hvad vi betaler mindre for KMD Opus, end vi betalte for de gamle KMD løn- og personalesystemer, og det jeg har meddelt byrådet," siger han til Computerworld.

Mange skattekroner gået tabt

I alt var op imod 29 kommuner på den forkerte side af reglerne omkring kontrakterne, der blev tegnet uden om udbud.

En ekspert vurderede undervejs, at omkring 200 millioner skattekroner var gået tabt, fordi opgaverne ikke var blevet konkurrenceudsat.

Mange af kontrakterne i de forskellige kommuner strakte sig over perioder på flere år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere