Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Omfattende bøvl forsinker KMD-system

Ballade om KMD-system i en kommune har fået en anden kommune til at trække i nødbremsen.

Hillerød Kommune har aftalt med KMD at udsætte implementering og ibrugtagning af KMD Opus Debitor, der er et modul under KMD Opus og altså en del af økonomistyringen i kommunerne.

Det sker, fordi man ganske enkelt ikke ville havne i de samme problemer med systemet, som det er sket for mindst en anden kommune.

"Lad mig sige det på den måde, at vi læste i pressen om andre kommuners udfordringer med det nye KMD Opus Debitormodul, og som en naturlig del af vores risikostyring i projektet vedrørende implementering af KMD Opus ønskede vi at sikre os, at der ikke opstod problemer i vores implementeringsprojekt," forklarer digitaliseringschef Søren Kristensen fra Hillerød Kommune til Computerworld.

Får gammel version billigere

Derfor er det aftalt med KMD, at man kører på den gamle version, men på betingelserne i den nye kontrakt, som er billigere, fordi hele Opus Debitor er en del af Opus-pakken, som har været i EU-udbud.

"Derfor besluttede vi i en positiv dialog med leverandøren, at vi udskyder implementeringen af det nye KMD Opus Debitor modul og beholder det gamle velfungerende KMD Debitor modul, men baseret på den nye KMD Opus kontrakt," fortæller Søren Kristensen.

I maj 2012 skrev Frederiksborg Amts Avis, at den systemansvarlige i Helsingør Kommune blev ramt af stress og hele opkrævningsafdelingen sendt i knæ på grund af bøvl med KMD Debitor.

Det kan du læse mere om her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere