Foto: Mikael Rieck

Her er Danmarks bedste it-chef: Han er Årets CIO 2013

Danmarks dygtigste CIO er blevet valgt for sin alsidighed og dybe forståelse af forretningen. Mød ham her.

Danmarks bedste CIO i 2013 hedder Jens Hartmann, og han slår sine it-folder i den danske virksomhed Grundfos, der er verdens største producent af pumper.

Danmarks top-CIO's samlet: Se galleriet fra Årets CIO 2013-kåringen

Et af kriterierne for at vælge netop Jens Hartmann i det meget kompetente felt af it-chefer, der har været nomineret til titlen, er hans alsidighed og resultater.

"Jens Hartmann har i løbet af sine fem år hos Grundfos, hvor de seneste to år har været i CIO-stolen med ansvaret for den 600 mand store organisation, opnået nogle fantastiske resultater, der understreger, at han kan spille på alle tangenter," fortæller Bianca Bruhn, der er direktør i analysefirmaet IDC på vegne af den jury, der vælger årets CIO.

Orden i maskinrummet
Maskinrummet i Grundfos er udgangspunktet for Jens Hartmanns succes.

"Hans it-faglighed er i top. Han har styr på maskinrummet, og han har sikret, at alle har forstået, at en stabil drift er altafgørende for at it kan være proaktiv," siger Bianca Bruhn.

"Desuden forstår han virkelig forretningen. Jens Hartmann har været med til at rykke hele virksomhedens opfattelse i forhold til at tænke "produkter som en service". Den kommercielle forståelse har gjort it til en drivende kraft i forhold til forretningsudvikling i Grundfos."

It er en kollega
Om rejsen, som Jens Hartmann har taget Grundfos og it-afdelingen med på, siger han selv:

"It er ikke længere en teknisk leverandør, men en kompetent kollega, der bidrager til udviklingen af processer, produkter og services for vores kunder. It er i dag i stand til at indgå i den forretningsmæssige dialog og sparring, og det skaber muligheder og værdi."

Blandt sine kollegaer betegnes Jens Hartmann som en rolig og tålmodig person, men stadig med kant og stædighed, på den gode måde.

"Det kunne jo næsten lyde som om, at Jens er enhver svigermors drøm, men det vil vi undlade at kommentere på og blot konstatere, at vi i juryen ikke er i tvivl om, at han er enhver administrerende direktørs drøm som CIO," siger Bianca Bruhn, om årets dygtigste CIO i Danmark.

Du kan læse mere om Danmarks bedste CIO i dette interview:
CIO i Grundfos: Sådan udnytter vi vores data til at tjene penge

Her er de fire øvrige nominerede til titlen som årets CIO 2013:

- Henrik Amsinck, Lego.

- Per Kjersgaard Rasmussen, ATP.

- Anders Skovgaard, Coloplast.

- Mark Scotland, Damco.

Sidste år vandt Saxo Banks CIO, Mikael Munck, titlen som Årets CIO 2012.

Du kan læse om hans projekt her: Når lysets hastighed er begrænsningen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Millionvis af Android-apps har kurs mod din Windows-pc: Forstå hvad Microsofts ’Project Latte’ går ud på
Microsoft forsøger atter en gang at få Android-programmer til at fungere med Windows 10. Spørgsmålet bliver, om de nye bestræbelser vil åbne op for en kattelem eller en ladeport af nye apps til Windows 10 økosystemet.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.