Artikel top billede

Foto: Mikael Rieck

Her er Danmarks bedste it-chef: Han er Årets CIO 2013

Danmarks dygtigste CIO er blevet valgt for sin alsidighed og dybe forståelse af forretningen. Mød ham her.

Danmarks bedste CIO i 2013 hedder Jens Hartmann, og han slår sine it-folder i den danske virksomhed Grundfos, der er verdens største producent af pumper.

Danmarks top-CIO's samlet: Se galleriet fra Årets CIO 2013-kåringen

Et af kriterierne for at vælge netop Jens Hartmann i det meget kompetente felt af it-chefer, der har været nomineret til titlen, er hans alsidighed og resultater.

"Jens Hartmann har i løbet af sine fem år hos Grundfos, hvor de seneste to år har været i CIO-stolen med ansvaret for den 600 mand store organisation, opnået nogle fantastiske resultater, der understreger, at han kan spille på alle tangenter," fortæller Bianca Bruhn, der er direktør i analysefirmaet IDC på vegne af den jury, der vælger årets CIO.

Orden i maskinrummet

Maskinrummet i Grundfos er udgangspunktet for Jens Hartmanns succes.

"Hans it-faglighed er i top. Han har styr på maskinrummet, og han har sikret, at alle har forstået, at en stabil drift er altafgørende for at it kan være proaktiv," siger Bianca Bruhn.

"Desuden forstår han virkelig forretningen. Jens Hartmann har været med til at rykke hele virksomhedens opfattelse i forhold til at tænke "produkter som en service". Den kommercielle forståelse har gjort it til en drivende kraft i forhold til forretningsudvikling i Grundfos."

It er en kollega

Om rejsen, som Jens Hartmann har taget Grundfos og it-afdelingen med på, siger han selv:

"It er ikke længere en teknisk leverandør, men en kompetent kollega, der bidrager til udviklingen af processer, produkter og services for vores kunder. It er i dag i stand til at indgå i den forretningsmæssige dialog og sparring, og det skaber muligheder og værdi."

Blandt sine kollegaer betegnes Jens Hartmann som en rolig og tålmodig person, men stadig med kant og stædighed, på den gode måde.

"Det kunne jo næsten lyde som om, at Jens er enhver svigermors drøm, men det vil vi undlade at kommentere på og blot konstatere, at vi i juryen ikke er i tvivl om, at han er enhver administrerende direktørs drøm som CIO," siger Bianca Bruhn, om årets dygtigste CIO i Danmark.

Du kan læse mere om Danmarks bedste CIO i dette interview:
CIO i Grundfos: Sådan udnytter vi vores data til at tjene penge

Her er de fire øvrige nominerede til titlen som årets CIO 2013:

- Henrik Amsinck, Lego.

- Per Kjersgaard Rasmussen, ATP.

- Anders Skovgaard, Coloplast.

- Mark Scotland, Damco.

Sidste år vandt Saxo Banks CIO, Mikael Munck, titlen som Årets CIO 2012.

Du kan læse om hans projekt her: Når lysets hastighed er begrænsningen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere