Foto: Mikael Rieck

Her er Danmarks bedste it-chef: Han er Årets CIO 2013

Danmarks dygtigste CIO er blevet valgt for sin alsidighed og dybe forståelse af forretningen. Mød ham her.

Danmarks bedste CIO i 2013 hedder Jens Hartmann, og han slår sine it-folder i den danske virksomhed Grundfos, der er verdens største producent af pumper.

Danmarks top-CIO's samlet: Se galleriet fra Årets CIO 2013-kåringen

Et af kriterierne for at vælge netop Jens Hartmann i det meget kompetente felt af it-chefer, der har været nomineret til titlen, er hans alsidighed og resultater.

"Jens Hartmann har i løbet af sine fem år hos Grundfos, hvor de seneste to år har været i CIO-stolen med ansvaret for den 600 mand store organisation, opnået nogle fantastiske resultater, der understreger, at han kan spille på alle tangenter," fortæller Bianca Bruhn, der er direktør i analysefirmaet IDC på vegne af den jury, der vælger årets CIO.

Orden i maskinrummet
Maskinrummet i Grundfos er udgangspunktet for Jens Hartmanns succes.

"Hans it-faglighed er i top. Han har styr på maskinrummet, og han har sikret, at alle har forstået, at en stabil drift er altafgørende for at it kan være proaktiv," siger Bianca Bruhn.

"Desuden forstår han virkelig forretningen. Jens Hartmann har været med til at rykke hele virksomhedens opfattelse i forhold til at tænke "produkter som en service". Den kommercielle forståelse har gjort it til en drivende kraft i forhold til forretningsudvikling i Grundfos."

It er en kollega
Om rejsen, som Jens Hartmann har taget Grundfos og it-afdelingen med på, siger han selv:

"It er ikke længere en teknisk leverandør, men en kompetent kollega, der bidrager til udviklingen af processer, produkter og services for vores kunder. It er i dag i stand til at indgå i den forretningsmæssige dialog og sparring, og det skaber muligheder og værdi."

Blandt sine kollegaer betegnes Jens Hartmann som en rolig og tålmodig person, men stadig med kant og stædighed, på den gode måde.

"Det kunne jo næsten lyde som om, at Jens er enhver svigermors drøm, men det vil vi undlade at kommentere på og blot konstatere, at vi i juryen ikke er i tvivl om, at han er enhver administrerende direktørs drøm som CIO," siger Bianca Bruhn, om årets dygtigste CIO i Danmark.

Du kan læse mere om Danmarks bedste CIO i dette interview:
CIO i Grundfos: Sådan udnytter vi vores data til at tjene penge

Her er de fire øvrige nominerede til titlen som årets CIO 2013:

- Henrik Amsinck, Lego.

- Per Kjersgaard Rasmussen, ATP.

- Anders Skovgaard, Coloplast.

- Mark Scotland, Damco.

Sidste år vandt Saxo Banks CIO, Mikael Munck, titlen som Årets CIO 2012.

Du kan læse om hans projekt her: Når lysets hastighed er begrænsningen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.