CIO i Grundfos: Sådan udnytter vi vores data til at tjene penge

Jens Hartmann har som CIO i Grundfos fokus på blandt andet internet of things, machine to machine og big data. Informationer kan blive til produkter, men det kræver, at organisationen er rustet til det, fortæller han.

Der er mere end én forklaring på, at CIO i Grundfos, Jens Hartmann, er blandt de fem nominerede til titlen Årets CIO i Danmark.

Dels står han i spidsen for en global it-organisation på omkring 600 medarbejdere, der har et klart fokus på værdiskabende aktiviteter, dels er Grundfos helt fremme med at anvende de nyeste it-trends.

Det kommer blandt andet til udtryk ved, at Grundfos flytter 18.000-19.000 medarbejderes mail, kalender og samarbejdsværktøjer til en cloud-løsning i form af Office 365.

Samtidig indgår begreber som internet of things, big data, machine to machine, analytics og information as a product i it-strategien.

Derfor er data så interessant
Mens Grundfos allerede har styr på processer og teknologier inden for hovedområder som ERP og collaboration, er information as a product det nye indsatsområde i it-strategien.

"It er en større og større del af vores produkter, løsninger og services. Verden går imod flere og flere services, og i services er der informationer inkluderet," forklarer CIO Jens Hartmann.

"Der er sensorer i næsten alt efterhånden, og det giver en masse muligheder for at parre informationer og tilbyde nye interessante services."

De nævnte it-trends udspringer i virkeligheden langt hen ad vejen af den samme udvikling; at der kobles stadig flere maskiner til internettet.

"Der i dag er koblet fem gange så mange maskiner og devices til internettet som mennesker. Derfor skal vores produkter også kunne integrere med andre produkter. Sådan er situationen allerede i dag - det er ikke noget, vi kun skal forberede os på."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.