Artikel top billede

Her er KMDs bygning i Aarhus, der ikke er en af de tre grunde, som Kombit ejer.

Salg af KMD-bygninger vil forgylde kommuner

Et kommende salg af KMDs nuværende bygninger og grunde, der er ejet af Kombit, vil indbringe kommuner et stort tre-cifret millionbeløb

Landets kommuner kan glæde sig til, at deres it-selskab Kombit sælger de tre grunde og bygninger, hvor it-giganten KMD i dag lejer sig ind.

For ifølge Kombits netop aflagte regnskab er det planen, at grundene og bygningerne, der er ejet af tre Kombit-datterselskaber, skal sælges i fremtiden.

"Ved salg af ejendomsselskaberne Lautrupparken 40-42 A/S, Niels Bohrs Allé 185 A/S og Lauritzens Plads 1 A/S skal Kombit ifølge vedtægterne afregne en del af provenuet til tilsluttede kommuner," fremgår det.

Og beløbet er opgjort til et større tre-cifret millionbeløb.

"Hensættelsen er skønsmæssigt opgjort til 624,2 millioner kroner og forventes at forfalde til betaling mere end 1 år efter statusdagen," står der videre i Kombits regnskab.

KMD betaler Kombit millioner

Grundene og bygningerne overgik til de tre Kombit-datterselskaber, da KL i 2009 solgte KMD til kapitalfonden EQT og ATP, der siden som bekendt har solgt KMD videre til den amerikanske kapitalfond Advent International og Sampension.

Computerworld har tidligere beskrevet, hvordan KMD via længere lejeaftaler hvert år betaler millioner af kroner til Kombit i husleje.

Her oplyste Kombit også, at man ejede grundene og bygningerne.

Læs mere om det her.

Hos kommunernes it-selskab Kombit forklarer man, at salget vil ske, "når tiden er rigtig".

"Det har aldrig ligget i kortene, at Kombit skulle være et ejendomsselskab, men ejendommen fulgte med. Vedrørende salg af ejendommene, så vil de blive afhændet, når tiden er rigtig for et salg," lyder det fra kommunikationschef Mikkel Tang fra Kombit.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere