CSC bekræfter angreb: Lukker huller med IBM

Både svensk og dansk politi efterforsker hackerangreb, som både IBM og CSC har måttet rydde op efter, bekræfter CSC.

I en skriftlig meddelelse bekræfter CSC, at der i 2012 var et angreb på selskabets datacenter, der hoster det danske Rigspoliti.

"Angrebet er sket gennem en IBM mainframe, og har ramt tilsvarende systemer i andre lande, uden for CSC."

"CSC har sammen med Rigspolitiet og IBM gennemført en række omfattende undersøgelser af angrebet."

"Undersøgelserne afslører, at der har været adgang til personfølsomme oplysninger, men at der ikke er sket ændringer af data," hedder det i meddelelsen fra CSC Danmark.

Tidligere i dag kom det frem, at cpr-registret er blevet hacket, og PET og FE er inde over opklaringen af sagen.

En topahcker fra Sverige er angiveligt under mistanke.

Forsvarligt sikret igen
Nu er der dæmpet op for angrebet, lyder det.

"Efter angrebet har IBM har udsendt en opdatering, der sikrer, at alle adgange igen er forsvarligt sikrede."

"I tæt samarbejde med IBM og Rigspolitiet gennemgår CSC alle systemer og procedurer for at optimere overvågning og beskyttelse af sine datacentre," hedder det videre i pressemeddelelsen fra CSC.

Efterforsker sagen
Samtidig oplyses det, at både dansk og svensk politi er over sagen.
 
"Sagen er stadig under undersøgelse af det danske og svenske politi, vi kan derfor ikke komme med yderligere informationer på nuværende tidspunkt," oplyser CSC.

CSC's datacenter har en stribe virksomheders data liggende.

"Eventuelle andre virksomheder, der har været udsat for angreb, er naturligvis blevet underrettet," lyder det fra CSC.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.