Artikel top billede

Foto: Doug Belshaw

Træt af meningsløse spørgsmål og tilbud? Facebook dropper dem

Facebook vil hjælpe webbutikker med at skaffe salg gennem portalen - derfor bliver der ryddet op og aflivet en lang række annonceformater.

Facebook erkender nu, at der er lidt for mange forstyrrende eller forvirrende elementer i brugernes nyhedsstrøm på Facebook.

Det er årsagen til, at de to funktioner "spørgsmål" og "tilbud" afskaffes.

Med "spørgsmål" kan man lave afstemninger. "Tilbud" har været brugt til at lave tidsbegrænsede slagtilbud.

Funktionerne forsvinder i slutningen af juni - starten af juli.

Derfor dropper vi det

Funktionerne forsvinder i forbindelse med en generel oprydning af annonceformaterne. I et blogindlæg forklares det, at mange annoncører og firmaer mener, at Facebooks nuværende kommercielle tilbud overlapper hinanden eller ikke længere giver mening.

Facebook mener, at der ikke er behov for afstemningsmodulet, fordi man lige så godt kan lave en almindelig opdatering - og få svarene i kommentarfeltet.

Hvis man vil lave tilbud til sine følgere og kunder, kan man ifølge Facebook også lige så godt linke til sin egen hjemmeside - i stedet for at bruge "tilbud".

Facebook har i dag 27 forskellige annonceformater. Det skal mere end halveres.

Det kommer i stedet
De såkaldte sponserede historier forsvinder ikke, men skal også ensrettes.

Den tidligere danske Facebook-konsulent Mikael Lemberg skriver på Facebook, at han har spottet en ny opslagstype, som lader til at blive indfaset. Nemlig muligheden for direkte køb med en "Buy"-knap. Facebook forsøger altså stadig at finde nye måder at gøre platformen mere relevant for webshops, der gerne vil konvertere besøg til køb.

Vi har benyttet os af lejligheden og lavet vores sidste afstemning på Facebook: Hvilke nyheder præsenterer Apple i næste uge?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere