Artikel top billede

Kæmpe prisfald på smartphones: Se udviklingen her

Forbrugerne er helt tossede med en bestemt type smartphones, og det forsøger flere af producenterne at udnytte. Det betyder, at priserne falder.

Mens det samlede smartphonemarked fortsætter med at buldre afsted, har specielt de lidt billigere modeller nu gang i et decideret turbo-salg.

I en ny opgørelse fra IDC kan man læse, at antallet af smartphone-forsendelser fra producenterne ventes at stige med 32,7 procent fra 2012 til 2013, hvor det vil nå godt 960 millioner enheder på verdensplan.

Det mest interessante er dog, at der i år for første gang vil blive solgt flere smartphones end klassiske mobiltelefoner, så smartphone-andelen når op på 52 procent af markedet. Og det er ikke bare i vores del af verden, at de avancerede enheder er på fremmarch.

"Emerging markets vil stå for 64,8 procent af alle de smartphones, der sendes afsted i 2013, hvilket er en stigning fra 43,1 procent i 2010," skriver IDC.

Gennemsnits-priserne falder

Dette er en af årsagerne til, at priserne på smartphones er under pres. IDC skriver:

"I en tid, hvor det globale smartphonemarked vokser med 33 procent om året, er de gennemsnitlige salgspriser styrtdykket med et fald på otte procent i 2012 og en forventning om yderligere ni procent i år." 

"Smartphones er i stigende grad blevet almindelige på de spirende markeder, og det er ofte det første middel til at opnå regnekraft på disse markeder."

"Dette er markeder, hvor gennemsnitlige personlige indkomster er langt lavere end på de udviklede markeder, og derfor er leverandørerne blevet tvunget til at udvikle smartphone-oplevelser til den lave ende af markedet."

Nokias fokus kan give gevinst

Det voksende fokus på emerging markets kommer til udtryk hos ikke mindst Nokia. I en ny analyse af Nokia-aktien skriver Sydbank: 

"Vi forventer, at selskabet kan øge salget af smartphones betydeligt i løbet af 2013. Kampen om kunderne på emerging markets bliver afgørende fremadrettet. Efter vores vurdering har Nokia stadigvæk mulighed for at blive en førende leverandør af smartphones til de mange nye førstegangskøbere på emerging markets."

"Nokia skal vise, at selskabets billige Lumia modeller (510 og 520) kombineret med de nyeste Asha modeller (501) kan stå distancen i konkurrencen mod billige Android smartphones på emerging markets," lyder det fra Sydbank.

ABI Research har tidligere vurderet, at forsendelserne af de billige smartphones, hvilket vil sige under 1500 kroner, vil blive øget fra 259 millioner smartphones i år til 788 millioner i 2018.

Til sammenligning ventes mellemklasse-produkterne og top-produkterne tilsammen at vokse fra 635 millioner til 925 millioner

Det betyder, at de billige smartphones går fra at udgøre 28 procent af markedet i dag til 46 procent om blot få år, og det er den udvikling, Nokia forsøger at udvikle med produkter som Lumia 720 og Lumia 520, og to mere klassiske mobiltelefoner, Nokia 105 og Nokia 301.

"Ved at tilbyde bedre oplevelser til en lavere pris genopfinder vi kampen for mobile enheder, man har råd til, og Nokia har de byggeklodser, der skal til for at vinde," lød det på Mobile World Congress, hvor Nokia-direktør Stephen Elop præsenterede telefonerne.

Nokia har bestemt også brug for lidt medvind på smartphone-markedet. I årsregnskabet for 2012 kom finnerne ud en række knap så prangende resultater - blandt andet var der 55 procent færre solgte smartphones i 2012 end i 2011.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Her er Nokias nye telefoner: Skal være vejen ud af krisen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.