Artikel top billede

CPR-hack: Hvor havner regningen for alvorlig sikkerhedsbrist?

Hvorvidt nogle har handlet bodspådragende i den store hackersag er fortsat uvist. Skaderne gøres fortsat op.

Rigspolitiet har foreløbig slet ikke overblik nok over den store hackersag hos CSC til, at man kan gå ind i nogle overvejelser om bodsbestemmelser i forhold til eventuelle ansvarlige leverandører.

"Det kan vi ikke sige noget som helst om i øjeblikket. Hele sagen er som bekendt ved at blive endevendt," lyder det fra kommunikationsrådgiver Carsten Andersen fra Rigspolitiet.

Rigspolitiet har simpelthen ikke overblik over skaderne efter hackerangrebet, der fandt sted i 2012 - og som man blev orienteret om i janaur 2013.

Det kan du læse mere om her.

"Helt uacceptabelt"

I forbindelse med ministre og topembedsmænds beskrivelse af det hændte forløb har CSC spillet en hovedrolle.

"Det er naturligvis helt uacceptabelt, at det har været muligt at få adgang til politiets registre trods de meget høje sikkerhedsstandarder, som vi kræver og forventer af vores leverandør," fortalte rigspolitichefen i forbindelse med offentliggørelsen af angrebet.

Men hvem der bærer en eventuel bods-pådragende skyld i sagen, er altså ikke afgjort.

Faktum er dog, at PET, FE og Rigspolitiet har brugt mange timer på at "rydde op" - og altså fortsat arbejder med at få overblik over sagen.

Senest er det kommet frem, at også andre end Rigspolitiet er blevet ramt. Ligesom hele sagen kan brede sig til andre lande.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.