CPR-hack: Politiet har intet overblik over skader

Skaderne efter et af danmarkshistoriens største hackerangreb er slet ikke opgjort. Seks måneder efter et svensk tip efterforsker politiet stadig sagen.

De reelle skader efter det kæmpe hacker-angreb i CSC's datacenter er slet ikke gjort op.

Det kan man konkludere ud fra politiets udmeldinger i sagen, der altså fortsat efterforskes, seks måneder efter at man fik et tip fra Sverige om sagen.

Og altså endnu flere måneder, efter at hackerangrebet blev udført. 

Således meddeler politiet, at man reelt ikke ved, om CPR-numre er blevet misbrugt, solgt eller andet.

Af politiets pressemeddelelse om sagen står to gange "det kan ikke udelukkes", hvilket gælder om oplysninger er ændret af hackerne og om der også har været adgang til eksempelvis registre hos Skat.

Samme usikkerhed hersker, når det gælder det nok så opsigtsvækkende læk af 10.000 passwords til offentlige ansatte, som DR siden kunne fortælle om.

Igangværende oplysninger
Her lyder meldingen, ifølge DRs oplysninger, at "der ikke fremkommet oplysninger, der peger på, at hackerne har været inde og hente information i politifolks email-konti, men det er en af de ting, der endnu ikke er endeligt afdækket af den igangværende efterforskning."

Ergo efterforskes også på det område.

CSC har selv meldt ud, at "eventuelle andre virksomheder", der måtte være ramt, er blevet underrettet.

Samtidig slår CSC også fast i sin besked, at både svensk og dansk politi fortsat efterforsker hacker-sagen.

PET-chef Jakob Scharf oplyser i en pressemeddelelse udsendt i går, at man fortsat undersøger andre mulige angrebsområder:

"Formålet med undersøgelserne er dels at vurdere omfanget af sikkerhedsbruddet, og om andre offentlige IT-systemer kan være berørt...."

Det er i skrivende stund ikke meldt ud, hvornår politiet forventer at have det fulde overblik over skaderne, og hvad der præcist måtte være foregået.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.