Artikel top billede

CPR-hack: Politiet har intet overblik over skader

Skaderne efter et af danmarkshistoriens største hackerangreb er slet ikke opgjort. Seks måneder efter et svensk tip efterforsker politiet stadig sagen.

De reelle skader efter det kæmpe hacker-angreb i CSC's datacenter er slet ikke gjort op.

Det kan man konkludere ud fra politiets udmeldinger i sagen, der altså fortsat efterforskes, seks måneder efter at man fik et tip fra Sverige om sagen.

Og altså endnu flere måneder, efter at hackerangrebet blev udført. 

Således meddeler politiet, at man reelt ikke ved, om CPR-numre er blevet misbrugt, solgt eller andet.

Af politiets pressemeddelelse om sagen står to gange "det kan ikke udelukkes", hvilket gælder om oplysninger er ændret af hackerne og om der også har været adgang til eksempelvis registre hos Skat.

Samme usikkerhed hersker, når det gælder det nok så opsigtsvækkende læk af 10.000 passwords til offentlige ansatte, som DR siden kunne fortælle om.

Igangværende oplysninger

Her lyder meldingen, ifølge DRs oplysninger, at "der ikke fremkommet oplysninger, der peger på, at hackerne har været inde og hente information i politifolks email-konti, men det er en af de ting, der endnu ikke er endeligt afdækket af den igangværende efterforskning."

Ergo efterforskes også på det område.

CSC har selv meldt ud, at "eventuelle andre virksomheder", der måtte være ramt, er blevet underrettet.

Samtidig slår CSC også fast i sin besked, at både svensk og dansk politi fortsat efterforsker hacker-sagen.

PET-chef Jakob Scharf oplyser i en pressemeddelelse udsendt i går, at man fortsat undersøger andre mulige angrebsområder:

"Formålet med undersøgelserne er dels at vurdere omfanget af sikkerhedsbruddet, og om andre offentlige IT-systemer kan være berørt...."

Det er i skrivende stund ikke meldt ud, hvornår politiet forventer at have det fulde overblik over skaderne, og hvad der præcist måtte være foregået.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere