BREAKING:Han er Danmarks bedste it-sikkerhedsansvarlige: Sune Aggergaard Mortensen er Årets CISO 2022

Artikel top billede

CPR-hack: Politiet har intet overblik over skader

Skaderne efter et af danmarkshistoriens største hackerangreb er slet ikke opgjort. Seks måneder efter et svensk tip efterforsker politiet stadig sagen.

De reelle skader efter det kæmpe hacker-angreb i CSC's datacenter er slet ikke gjort op.

Det kan man konkludere ud fra politiets udmeldinger i sagen, der altså fortsat efterforskes, seks måneder efter at man fik et tip fra Sverige om sagen.

Og altså endnu flere måneder, efter at hackerangrebet blev udført. 

Således meddeler politiet, at man reelt ikke ved, om CPR-numre er blevet misbrugt, solgt eller andet.

Af politiets pressemeddelelse om sagen står to gange "det kan ikke udelukkes", hvilket gælder om oplysninger er ændret af hackerne og om der også har været adgang til eksempelvis registre hos Skat.

Samme usikkerhed hersker, når det gælder det nok så opsigtsvækkende læk af 10.000 passwords til offentlige ansatte, som DR siden kunne fortælle om.

Igangværende oplysninger

Her lyder meldingen, ifølge DRs oplysninger, at "der ikke fremkommet oplysninger, der peger på, at hackerne har været inde og hente information i politifolks email-konti, men det er en af de ting, der endnu ikke er endeligt afdækket af den igangværende efterforskning."

Ergo efterforskes også på det område.

CSC har selv meldt ud, at "eventuelle andre virksomheder", der måtte være ramt, er blevet underrettet.

Samtidig slår CSC også fast i sin besked, at både svensk og dansk politi fortsat efterforsker hacker-sagen.

PET-chef Jakob Scharf oplyser i en pressemeddelelse udsendt i går, at man fortsat undersøger andre mulige angrebsområder:

"Formålet med undersøgelserne er dels at vurdere omfanget af sikkerhedsbruddet, og om andre offentlige IT-systemer kan være berørt...."

Det er i skrivende stund ikke meldt ud, hvornår politiet forventer at have det fulde overblik over skaderne, og hvad der præcist måtte være foregået.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital