Artikel top billede

V-ordfører: Sådan skal unge danske hackere angribes

Vi bliver nødt til at nedkæmpe den kultur blandt danske unge, der mener, at det er okay at bryde ind i it-systemer, mener Venstre-politiker Michael Aastrup-Jensen. Se her, hvilke midler han vil anvende.

Digitaliseringen vælter ind over os med uformindsket styrke.

Samtidig har vi set flere unge danskere på kant på it-loven - dog i vidt forskellige sager.

Men det ændrer ikke på, at det bliver mere og mere vigtigt, at få nedkæmpet en kultur blandt unge om, at det er ok at bryde ind i it-systemer.

Det mener Venstres it-ordfører Michael Aastrup-Jensen.

"Det er et voksende problem, at der er en kultur, hvor det er legitimt og nærmest helteagtigt at gå ind og bryde ind i de her databaser," siger Michael Aastrup-Jensen.

Han tager stærkt afstand fra den opfattelse.

"Det er en forrådnelses af værste skuffe, fordi det næste, der måske sker, er, at man hacker sig ind i kendtes sundhedsoplysninger eller andet og begynder at misbruge det," fortæller han videre, for at komme med et eksempel.

En kæmpe opgave foran os

Derfor mener han også, at vi har en kæmpe opgave foran os.

"Vi skal gøre to ting".

"Retssystemet skal slå hårdt ned. Ikke bare hårdt, men rigtigt hårdt. Til skræk og rædsel for dem der overvejer at gøre det," siger Michael Aastrup-Jensen.

Det andet våben

"Den anden ting er uddannelse. At bryde ind er det samme som at bryde ind i en bank. Og den opfattelse tror jeg ikke mange 14-årige sidder med," siger Michael Aastrup-Jensen.

Det er som om "det her betyder ikke så meget", fortæller it-ordføreren fra Venstre.

"Men der er det bare, at vi også i Folkeskolen har en kæmpe opgave med at uddanne i, at det er det samme som at prøve at gå ned i lave et bankkup. Der skal folkeskolerne sætte ind," mener V-ordføreren.

Michael Aastrup-Jensen har også ytret sig i hackersagen her, hvor han peger på, hvilket ansvar der påhviler system-ejerne.

Journalisten til denne artikel har skrevet blogindlægget: "Digital dannelse er våbnet mod danske hackere"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere