Artikel top billede

V-ordfører: Sådan skal unge danske hackere angribes

Vi bliver nødt til at nedkæmpe den kultur blandt danske unge, der mener, at det er okay at bryde ind i it-systemer, mener Venstre-politiker Michael Aastrup-Jensen. Se her, hvilke midler han vil anvende.

Digitaliseringen vælter ind over os med uformindsket styrke.

Samtidig har vi set flere unge danskere på kant på it-loven - dog i vidt forskellige sager.

Men det ændrer ikke på, at det bliver mere og mere vigtigt, at få nedkæmpet en kultur blandt unge om, at det er ok at bryde ind i it-systemer.

Det mener Venstres it-ordfører Michael Aastrup-Jensen.

"Det er et voksende problem, at der er en kultur, hvor det er legitimt og nærmest helteagtigt at gå ind og bryde ind i de her databaser," siger Michael Aastrup-Jensen.

Han tager stærkt afstand fra den opfattelse.

"Det er en forrådnelses af værste skuffe, fordi det næste, der måske sker, er, at man hacker sig ind i kendtes sundhedsoplysninger eller andet og begynder at misbruge det," fortæller han videre, for at komme med et eksempel.

En kæmpe opgave foran os

Derfor mener han også, at vi har en kæmpe opgave foran os.

"Vi skal gøre to ting".

"Retssystemet skal slå hårdt ned. Ikke bare hårdt, men rigtigt hårdt. Til skræk og rædsel for dem der overvejer at gøre det," siger Michael Aastrup-Jensen.

Det andet våben

"Den anden ting er uddannelse. At bryde ind er det samme som at bryde ind i en bank. Og den opfattelse tror jeg ikke mange 14-årige sidder med," siger Michael Aastrup-Jensen.

Det er som om "det her betyder ikke så meget", fortæller it-ordføreren fra Venstre.

"Men der er det bare, at vi også i Folkeskolen har en kæmpe opgave med at uddanne i, at det er det samme som at prøve at gå ned i lave et bankkup. Der skal folkeskolerne sætte ind," mener V-ordføreren.

Michael Aastrup-Jensen har også ytret sig i hackersagen her, hvor han peger på, hvilket ansvar der påhviler system-ejerne.

Journalisten til denne artikel har skrevet blogindlægget: "Digital dannelse er våbnet mod danske hackere"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere