Artikel top billede

Politiker: Tørres hele hacker-sagen af på CSC?

Alles fingre peger på CSC i en af landets største hackersager, men andre har et medansvar, pointerer politiker.

Oven på oplysninger om, at Datatilsynet gentagne gange har foretaget kontrol af det Schengen-system, som hackere har haft adgang til, minder Venstres it-ordfører Michael Aastrup-Jensen om det medansvar, som flere parter i sagen har.

For indtil nu har de fleste peget på CSC, der har været leverandør.

Men Michael Aastrup-Jensen påpeger, at blot fordi noget er blevet udliciticeret, så kan man ikke sige sig fri fra ansvar. 

"Hvorfor har regeringen hele tiden forsøgt at tørre den af på CSC? Jeg har hele tiden syntes, det var ekstremt mystisk, fordi når man udliciterer noget, så betyder det ikke bare, at man fjerner sig fra ansvaret for det," siger Michael Aastrup-Jensen til Computerworld.

Datatilsynets kontrol rejser spørgsmål

Oplysningerne om Datatilsynets løbende arbejde med at sikre Schengen-systemer, der indeholder dybt følsomme oplysninger, rejser endnu flere spørgsmål.

"Når det nu kommer frem, at Datatilsynet har lavet en eller anden form for kontrol, skal vi selvfølgelig bore meget mere i det."

"Er det mangelfuld kontrol, eller hvad er det, der foregår," spørger Michael Aastrup-Jensen.

Han forklarer, at politikerne blev indkaldt til orientering af justitsminister Morten Bødskov (S), men at man ikke kunne få oplyst, hvem der havde det overordnede ansvar for det skete og hvem der har det løbende ansvar på området.

"Det kunne vi ikke rigtigt få svar på. Hvem har sovet i timen?," spørger V-ordføreren.

Derfor er flere ministre også indkaldt til samråd om sagen.

Meget, meget alvorligt

"Havde vi ikke fået et tip fra svenskerne, havde vi ikke den dag i dag vidst, at nogen har haft adgang til de her data."

"Det er meget, meget alvorligt," understreger Michael Aastrup-Jensen.

Han vil nu presse regeringen til "at indse, at det her kan ikke bare tørres af på CSC".

"Myndigheder må også have haft et medansvar," påpeger han igen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere