Artikel top billede

Opgør om betalt frokostpause: KMD har is i maven

I striden om hvorvidt visse KMD-ansatte skal have betalt frokostpause eller ej, mener KMD ikke at have gjort noget som helst forkert.

En strid om hvorvidt visse KMD-ansatte skal have betalt frokostpause eller ej er havnet i Arbejdsretten.

Men KMD imødeser tilsyneladende en kommende dom med sindsro.

Konflikten har ikke udsigt til en mindelig løsning. Og der står en del på spil, da hele sagen kan løbe op i mange millioner kroner, da det drejer sig om 2,5 time per uge per medarbejder.

Kommunikationsdirektør Morten Langager fra KMD forklarer, at KMD har udskilt sin BPO forretning og tilpasset personalevilkår for at være "på højde med konkurrencesituationen".

"Kun ved at have en sund og bæredygtig forretning kan vi have succes og vokse på markedet," udtaler han og peger på, at man siden nytår har indgået flere "betydelige aftaler" på erhvervsmarkedet.

Imødeser en afgørelse

"Det er KMD's opfattelse, at alle ændringer er foregået korrekt og efter gældende regler. Det bliver nu afprøvet i Arbejdsretten, og vi imødeser, at der kommer en afgørelse i sagen," udtaler han.

Netop udskillelsen er stridens kerne - for hvilke rettigheder har de ansatte, der fulgte med i udskillelsen.

Det bliver nu afgjort i Arbejdsretten, hvor næste retsmøde finder sted i august.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.