Foto: briovonsarah (CC BY 2.0)

Velrenommerede webbutikker stjal fra konkurrent

Happii og Proshop finder checkhæftet frem: Stjal tekster hos konkurrent.

Den anerkendte webbutik Proshop og lillebroderen Happii har copypastet tekst fra Mobiltjek.dk.

Det koster nu firmaet 30.000 kroner.

I et forlig har Proshop/Happii accepteret at betale godtgørelsen på 30.000 kroner for at undgå yderligere juridiske tovtrækkerier.

Helt præcist har en medarbejder hos Proshop/Happii hentet hele sætninger og formuleringer om 26 mobiltelefoner hos Mobiltjek.dk, der er en prissammenligningsportal for mobiltelefoner, taletidskort og abonnementer.

Selv om teksterne er blevet fjernet, og der er undskyldt, vil Mobiltjek.dk alligevel have økonomisk godtgørelse. Det er nemlig ikke den eneste kopiering, siden har været udsat for.

Det skader os i konkurrencen og i Google
Der kører en lignende sag mellem Mobiltjek.dk og Telekæden, der har erkendt samme synd som Proshop og Happii.

"Det er ikke sådan, at jeg har et personligt forhold til de tekster, jeg skriver. Hovedproblemet er, at vi bliver straffet af søgemaskinerne for duplicate content. Især når det er Proshop, en af Danmark ældste webshops, der har så meget trust i Google," siger Nicolaj Thomasen, direktør for Mobiltjek.dk.

Han er desuden fortørnet over, at hans tekster er blevet stjålet af firmaer, der ligger og kæmper om de samme pladser i søgeresultaterne, og som har sparet tid og penge på hans bekostning.

Det er ophavsretsloven, der gør den form for teksttyveri ulovlig. Men sagen afsluttes altså med et forlig på 30.000 kroner. Men Nicolaj Thomasen ser ikke beløbet som et "holdkæftbolsje":

"Jeg synes, at det er vigtigt at kaste noget lys på området. For det sker tit. Der undskyldes tit med, at man ikke kendte loven, men det er jo ikke nogen undskyldning."

Fejl sker
Morten Duch, direktør for Proshop/Happii, undskylder:

"Der er desværre en, der har lavet en fejl og kopieret fra deres site. Det har vi selvfølgelig beklaget med det samme og fjernet med det samme," siger Morten Duch.

Han forklarer, at webbutikken henter sine varetekster via tjenester som Cnet, Tradeplace samt hos sine leverandører. Studentermedhjælpere og skoleelever hjælper med at forfine data, og til de mest populære varer bliver der gjort et ekstra stort nummer ud af at lave nogle spændende tekster. Det er i den proces, at en lidt for kreativ tekstforfatter troede, at han måtte skrabe teksten fra Mobiltjek.

"Vi er ikke selv glade for at få vores indhold kopieret. Så det er selvfølgelig en fejl, som vi også har indrømmet. Det lå der ganske kortvarigt, og nu har vi betalt, fordi vi ønsker at få sagen lukket," siger Morten Duch.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Vækst på over 350 procent sender Scales til tops blandt it-kometerne
It-komet 2020: Med en eksplosiv vækst over de seneste fire regnskabsår på over 350 procent lander Microsoft Dynamics-partneren Scales på en samlet 10. plads i Årets it-komet 2020. ”Vi bilder os selv ind, at vi er et ’safe bet’ at ringe til, når det handler om Dynamics 365,” siger co-CEO hos Scales, der er ejet af NNIT.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.