Artikel top billede

Foto: briovonsarah (CC BY 2.0)

Velrenommerede webbutikker stjal fra konkurrent

Happii og Proshop finder checkhæftet frem: Stjal tekster hos konkurrent.

Den anerkendte webbutik Proshop og lillebroderen Happii har copypastet tekst fra Mobiltjek.dk.

Det koster nu firmaet 30.000 kroner.

I et forlig har Proshop/Happii accepteret at betale godtgørelsen på 30.000 kroner for at undgå yderligere juridiske tovtrækkerier.

Helt præcist har en medarbejder hos Proshop/Happii hentet hele sætninger og formuleringer om 26 mobiltelefoner hos Mobiltjek.dk, der er en prissammenligningsportal for mobiltelefoner, taletidskort og abonnementer.

Selv om teksterne er blevet fjernet, og der er undskyldt, vil Mobiltjek.dk alligevel have økonomisk godtgørelse. Det er nemlig ikke den eneste kopiering, siden har været udsat for.

Det skader os i konkurrencen og i Google
Der kører en lignende sag mellem Mobiltjek.dk og Telekæden, der har erkendt samme synd som Proshop og Happii.

"Det er ikke sådan, at jeg har et personligt forhold til de tekster, jeg skriver. Hovedproblemet er, at vi bliver straffet af søgemaskinerne for duplicate content. Især når det er Proshop, en af Danmark ældste webshops, der har så meget trust i Google," siger Nicolaj Thomasen, direktør for Mobiltjek.dk.

Han er desuden fortørnet over, at hans tekster er blevet stjålet af firmaer, der ligger og kæmper om de samme pladser i søgeresultaterne, og som har sparet tid og penge på hans bekostning.

Det er ophavsretsloven, der gør den form for teksttyveri ulovlig. Men sagen afsluttes altså med et forlig på 30.000 kroner. Men Nicolaj Thomasen ser ikke beløbet som et "holdkæftbolsje":

"Jeg synes, at det er vigtigt at kaste noget lys på området. For det sker tit. Der undskyldes tit med, at man ikke kendte loven, men det er jo ikke nogen undskyldning."

Fejl sker

Morten Duch, direktør for Proshop/Happii, undskylder:

"Der er desværre en, der har lavet en fejl og kopieret fra deres site. Det har vi selvfølgelig beklaget med det samme og fjernet med det samme," siger Morten Duch.

Han forklarer, at webbutikken henter sine varetekster via tjenester som Cnet, Tradeplace samt hos sine leverandører. Studentermedhjælpere og skoleelever hjælper med at forfine data, og til de mest populære varer bliver der gjort et ekstra stort nummer ud af at lave nogle spændende tekster. Det er i den proces, at en lidt for kreativ tekstforfatter troede, at han måtte skrabe teksten fra Mobiltjek.

"Vi er ikke selv glade for at få vores indhold kopieret. Så det er selvfølgelig en fejl, som vi også har indrømmet. Det lå der ganske kortvarigt, og nu har vi betalt, fordi vi ønsker at få sagen lukket," siger Morten Duch.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere