Artikel top billede

Foto: Geograph.org.uk

Verdens hurtigste printer: Høvler 70 sider ud i minuttet

HP afblæser blækprinterens død.

Printeren Officejet Pro X fra HP kan ikke blot spytte kontorets dokumenter ud. Den kan også bryste sig med titlen som verdens hurtigste til den disciplin.

Verdensrekorden er dokumenteret og verificeret af Guinness Rekordbog.

I rekordbogen er HP's printer-teknologi noteret for at være den hurtigste til at printe 500 ark papir i farver. Cirka 70 sider pr. minut. Vel at mærke på en desktop-blækprinter. Ifølge HP er det næsten dobbelt så hurtigt som laserprintere.

Printeren skal sælges til virksomheder og små erhvervsdrivende, når den kommer til Danmark til november.

Ny blæk-teknologi

Printeren skal ikke udelukkende sælges på sin hastighed. En ny teknologi på blæk-fronten skal holde kvaliteten i højsædet.

PageWide-teknologien betyder, som navnet næsten afslører, at printhoved dækker hele sidens bredde på én gang. Hovedet skal altså ikke bevæge sig frem og tilbage over arket med den karakteristiske printerlyd fra traditionelle blækprintere. Det står stille, mens papirarkene fødes gennem maskinen.

De første blækprintere kom på markedet i 80'erne, men blækprintmarkedet har stadig en fremtid, mener HP. Selskabet forventer, at businessprint-markedet vil vokse fra 14,7 millioner i 2011 til 18,9 millioner i 2016, fordi der stadig innoveres på området og findes på nye måder at holde prisen nede, mens kvaliteten af blæktryk forbedres.

Hastighedsrekorden er endnu ikke opdateret hos Guinnessworldrecords.com. Men dokumenteret af Wirthconsulting.org.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere