Artikel top billede

Få overblikket: Her er de ledige it-job

Når du skal ud at søge nyt it-job, kan det være en idé først at tjekke, hvor i landet der er størst chance for at lande den eftertragtede stilling. Her får du overblikket.

En søgning på Jobindex.dk viser, at der i løbet af 2013 har været 11.120 jobopslag inden for jobkategorien informationsteknologi. Det dækker over job som for eksempel systemudvikling og programmering, it-ledelse eller it-drift og support. 

Ikke overraskende er det københavnsområdet, der har stået for langt de fleste jobopslag inden for it i år. Lidt over 60 procent af de opslåede it-jobs finder du nemlig i hovedstadsområdet, hvilket svarer til omkring 3.800 it-jobopslag. 

I løbet af 2013 har der i alt, på Jobindex.dk, været 6.114 it-jobopslag i Danmark. Dog viser søgningen, at der også er omkring 3.300 uspecificerede jobopslag, som altså ikke figurerer i denne opgørelse. 

Hvis du er træt af København 
Er københavnerne ved at blive for meget for dig, skulle du måske overveje det jyske. 

Mere præcist bør du indstille GPS'en til Aarhus og det midtjyske område. Mens Region Midtjylland samlet står for omkring 1.100 it-jobopslag i 2013, har over 700 af dem været i Danmarks andenstørste by, Aarhus.

Samlet set får det Region Midtjylland ind på en klar andenplads med 18 procent af de opslåede it-job i 2013. 

Her er overblikket over alle regionerne:

Antallet af jobopslag er ikke alene afgørende for din chancer for at lande det nye it-drømmejob. Der er også andre faktorer. Her bør du måske også overveje, hvor mange andre ledige du kæmper med om et givent it-jobopslag.

Her er den største ledighed at finde i Region Syddanmark, og det kan du læse mere om her.

Flest it-jobs til udviklerne

Den jobkategori, hvor der har været flest job at finde i 2013, er systemudvikling og programmering. Her er der godt 3.200 opslag, hvilket svarer til lidt under hvert andet it-jobslag. 

Hvis du dog ikke er til kodeskrivning, bør du slå dig op på support. Her vil du nemlig opleve hvert femte it-opslag som relevant, eller godt 1.500 opslag i 2013. 

Her er overblikket over jobkategorierne:

Læs også:
Her har du sværest ved at få et nyt it-job

Så mange unge søger ind på it-uddannelserne

Direktør: Vi hungrer efter specialiserede it-folk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.