Artikel top billede

Hacker forsøgte at hugge millioner fra danske konti

Den svenske tophacker Gottfrid Svartholm Warg forsøgte at overføre store pengebeløb fra danske Nordea-konti.

Af den netop afsagte dom i Sverige imod Gottfrid Svartholm Warg fremgår det, hvilke beløb han forsøgte at overføre fra danske konti hos Nordea.

Selv om flere af beløbene er store, lykkedes det dog kun i et tilfælde at hugge kontanter, nemlig fra en konto hos fagforeningen BUPL.

Den 22.-23. juli 2012 overførte han således 24.200 danske kroner fra fagforeningens konto i Nordea til en anden persons konto, også i Nordea, fremgår det af dommen.

Gottfrid Svartholm Warg er idømt to års fængsel for blandt andet indbrud i de pågældende Nordea-konti.

Mange forsøg

Dagen efter den succesfulde overførsel - den 23.-24. juli 2012 - forsøgte han igen at overføre penge.

Denne gang 30.300 danske kroner fra Odense Kommunes konto i Nordea til en anden persons konto i Nordea, fremgår det af dommen.

De samme dage forsøgte han at overføre yderligere 2.300 danske kroner fra Odense Kommunes konto til en anden Nordea-konto.

Den 24. juli 2012 forsøges med en noget større overførsel på 3.900 euro fra Odense Kommunes konto til "Earthport Plc:s konto i Barclays", fremgår det af dommen.

Større beløb hos Nets

Senere - den 1 august 2012 - forsøger han at overføre 420.000 euro (cirka 2,3 millioner kroner) fra Nets Card Processings konto i Nordea till SSE System Service Establishments konto i UBS, fremgår det af dommen.

Samme dag forsøges med en overførsel på yderligere 88.140 danske kroner fra Nets Card Processings konto i Nordea til en persons konto i Swedbank.

Og igen samme dag: Forsøges med 99.808 danske kroner fra Nets Card Processings konto i Nordea til en anden persons konto i SEB.

Endelig forsøges også den 1. august 2012 med en overførsel på 230.000 euro fra Nets Card Processings konto i Nordea til Clevellina Ltds konto i Hellenic Bank Public Company Ltd, fremgår det af dommen.

Selve forsøgene er en del af den svenske dom imod Gottfrid Svartholm Warg, der også er mistænkt i Danmarks måske største hackersag nogensinde.

Her er dybt følsomme oplysninger i blandt andet politisystemer blevet blottet.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere