Artikel top billede

Hacker forsøgte at hugge millioner fra danske konti

Den svenske tophacker Gottfrid Svartholm Warg forsøgte at overføre store pengebeløb fra danske Nordea-konti.

Af den netop afsagte dom i Sverige imod Gottfrid Svartholm Warg fremgår det, hvilke beløb han forsøgte at overføre fra danske konti hos Nordea.

Selv om flere af beløbene er store, lykkedes det dog kun i et tilfælde at hugge kontanter, nemlig fra en konto hos fagforeningen BUPL.

Den 22.-23. juli 2012 overførte han således 24.200 danske kroner fra fagforeningens konto i Nordea til en anden persons konto, også i Nordea, fremgår det af dommen.

Gottfrid Svartholm Warg er idømt to års fængsel for blandt andet indbrud i de pågældende Nordea-konti.

Mange forsøg

Dagen efter den succesfulde overførsel - den 23.-24. juli 2012 - forsøgte han igen at overføre penge.

Denne gang 30.300 danske kroner fra Odense Kommunes konto i Nordea til en anden persons konto i Nordea, fremgår det af dommen.

De samme dage forsøgte han at overføre yderligere 2.300 danske kroner fra Odense Kommunes konto til en anden Nordea-konto.

Den 24. juli 2012 forsøges med en noget større overførsel på 3.900 euro fra Odense Kommunes konto til "Earthport Plc:s konto i Barclays", fremgår det af dommen.

Større beløb hos Nets

Senere - den 1 august 2012 - forsøger han at overføre 420.000 euro (cirka 2,3 millioner kroner) fra Nets Card Processings konto i Nordea till SSE System Service Establishments konto i UBS, fremgår det af dommen.

Samme dag forsøges med en overførsel på yderligere 88.140 danske kroner fra Nets Card Processings konto i Nordea til en persons konto i Swedbank.

Og igen samme dag: Forsøges med 99.808 danske kroner fra Nets Card Processings konto i Nordea til en anden persons konto i SEB.

Endelig forsøges også den 1. august 2012 med en overførsel på 230.000 euro fra Nets Card Processings konto i Nordea til Clevellina Ltds konto i Hellenic Bank Public Company Ltd, fremgår det af dommen.

Selve forsøgene er en del af den svenske dom imod Gottfrid Svartholm Warg, der også er mistænkt i Danmarks måske største hackersag nogensinde.

Her er dybt følsomme oplysninger i blandt andet politisystemer blevet blottet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.